t gaat goed....!!! - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu t gaat goed....!!! - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

t gaat goed....!!!

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

09 April 2011 | Botswana, Maun

Hallo Hallo,

Men zegt altijd geen bericht is goed bericht en eigenlijk hebben we ook niet zo heel veel te melden behalve dat het goed gaat!! We missen fam en vrienden wel, maar we boeken hier toch weer wat mijpalen dus dat voelt goed! waar te beginnen: Rene heeft veel bananen geplant en verplant en die doen het erg goed. 2 bananen planten hebben grote trossen kleine banaantjes (pa en ma v/d K hebben daar foto's van). Dat duurt nog erg lang voordat we die kunnen eten, maar het is een leuk gezicht!
Toen In feb, maart hadden we een nest van de grey lorrie (grijze papagaai?!) en die z'n eitjes zijn uitgekomen en de "kuikentjes" zijn nu uit gevlogen, vanmorgen zat er nog 1 op de electriciteits lijn...prachtig. Het waait vanmorgen een klein beetje en de dagen (m.n. nachten!!) worden al wat frisser. Die jonge vogel was echt nog aan het zoeken naar z'n evenwicht op die electlijn, best bijzonder om te zien!
Gisteren zijn we lekker uit eten geweest bij Sportsbar...eigenlijk een beetje om 3 redenen (te vieren)....voor Tijn z'n verjaardag, we hebben gisteren onze titeldeed = eigendomsakte van het land eindelijk binnen gekregen en ook omdat Betty en Piet allebei weer "gezond" en wel in Maun zijn. T was gezellig zo met z'n 4-en en we hebben er lekker van genoten!!
Verder is eergisteren een boekwerk (ongeveer 50 blz) voor de tourism vergunning op de post gegaan en dat is nu even afwachten of dat goed gekeurt wordt, maar als dat zo is dan moeten we nog wel ieder jaar betalen voor verlenging van vergunning maar dan hoeven we dit niet meer ieder jaar aan te vragen. Misschien klinkt het niet zo logisch, maar het was nu heel veel werk en dat wordt dan de komende jaren iets minder!
Nummer "9" het nieuwe huisje shiet ook super lekker op.... alle muren zijn gestucadoort, wc pot is geinstaleert, douche en koper is al een heel eind voor elkaar en rene is nu druk bezig met electisch. Maandag gaat de vloer erin en daarna mag er geschilderd worden, dus komt goed.
T is natuurlijk niet allemaal rozegeur en maneschijn....personeel is nog wel lastig af en toe (1 nachtwaker is weer ontslagen....voor pa en ma v/d K...ja,die ja!! )Die nachtwaker wilde inprincipe wel werken, maar het ging gewoon niet...sliep al erg vast om 20:00 's avonds als er nog gasten moeten komen, als we zijn hulp nog nodig hebben bij tafels opruimen etc. Hek openmaken dat deed hij pas als de gasten al lang en breed in de receptie stonden etc, kortom het werkte niet, beter voor beide partijen om er mee te stoppen!!
Verder moeten de duimschroeven bij de 2 chefs (marije verantwoordelijk!! en vind dat lastig) ook een beetje aangedraait, ze kunnen het wel maar...
En als laatste van deze lange up date...de auto staat al 3 dagen in de garage...balen. We hebben een klein suzukitje van buurman Piet te leen voor als vervoer toch noodzakelijk is, erg handig!
Hopenlijk zijn jullie weer een beetje op de hoogte en krijgen we heel veel (leuke) reacties op dit bericht.

Tijn nog gefeliciteerd met je verjaardag!Ook Jeroen Antes is pas jarig geweest..nog gef.
In maart hebben we Pieter Potter, Stefan van Sabben en vast nog een hele hoop gemist.
Dennis Mijnsbergen is binnenkort bijna jarig...groot feest??? En aan het eind van de maand Len, maar voor die tijd verschijnt er misschien nog wel een nieuw berichtje

Janine, Johan en kids...de huidege korte broek wordt zeker goed gebruikt, maar we weten niet zeker of opsturen zo'n goede/ handige optie is....heel erg bedankt voor het aanbod, maar misschien dat we hem volgende keer wel weer kunnen ophalen (jullie hem brengen?!) of meenemen als jullie naar Botw. komen?

Mieke alles goed?? Laatste loodjes of nog niet echt??

Veel liefs voor iedereen!!

• 09 April 2011 - 13:38

Karin:

zo even een lange update, van harte hoor met jullie land eigendoms papieren. geeft een stuk meer rust ook in s'heer arendskerke!!!! ja lekker uit eten geweest met betty en piet. gelukkig gaat het dus al weer zo goed met betty. tijn z'n verjaardag is goed verlopen hoor, s'middags even de boys om taart geweest. tijn heeft nog lekker buiten gespeeld met vrienden tot 19.00 rond 20.00 kwammen er feest gangers en rond 12.00 lagen we in bed. van morgen moest len op 8.45 spelen dus om 8.00 vertrekken!!!!! leuk hoor voetbal op zaterdag. len heeft met 11-3 verloren. heeft er wel 1 gezet. tijn heeft met 8-0 verloren. dus volgende keer iets vroeger naar bed.
    het is hier al een paar dagen super lekker weer, overdag rond 20 graden dus we drinken nog al eens koffie in de tuin. lekker hoor. vanaf dinsdag geven ze koeler en regen af dus we genieten er nog maar even van. aankomende zaterdag heb ik de boys om te logeren voor tijn z'n feest. gezellig hoor. Ds I-Pod PsP alls nemen ze mee. kermis er dan ook op het dorp en een filmje huren zo komen ze de nacht wel door denk ik. rond half elf zondag komen de ouders de kids weer halen en kan ik even uitrusten. woensdag 20 april ga ik met len z'n feestje laser gamen in het klokuus. met 10 jongens. ook een drukke dag dacht ik zo. woensdag heeft len z'n vlinder spreekbeurt. we gaan nog wel even een paar keer oefenen van het weekend. heel veel groetjes en succes met personeel en klaar maken van nr 9. xxxxxxxxx ka mis je

• 09 April 2011 - 18:23

Mieke:

Hoi!

Goed om te lezen dat het goed gaat daar en zoals je al zelf schreef; t kan niet allemaal rozegeur en maneschijn zijn maar zo te lezen worden die ''problemen'' ook wel weer opgelost?!! Hier gaat het prima, we zijn druk aan t klussen aan de babykamer maar ook aan onze eigen slaapkamer. De babykamer word rood met witte stippen en een delfts blauwe beer, zo dat klinkt heftig he? Maar foto's komen wel een keer. Op onze eigen kamer gaan we voor de volledige caribische sfeer incl muurposter van een strand met de afmeting 4.20X2.70 (!) Klinkt leuk he??
    Krijg van iedereen complimenten dat ik er nog steeds goed uitzie en een mooie buik heb, das natuurlijk altijd leuk om te horen!! Ukkie doet het ook prima, de bewegingen zijn duidelijk te voelen, ook voor Corneel. Moet nog 3 weken werken en dan heb ik lekker 19 weken verlof (16 weken zwverlof en nog 3 weken vakantie). Corneel heeft het super druk met werk maar vind ondertussen ook nog tijd om goed voor mij te zorgen.

Dikke kusssss

• 10 April 2011 - 18:17

A1:

oke dan pas ik er nog wel een poosje op.

• 11 April 2011 - 13:04

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Hallo Marije en René,
    Dat is inderdaad een lange update. Fijn dat alles goed gaat. De titeldeed eindelijk binnen, een hele opluchting denk ik voor iedereen. Leuk samen eten, altijd erg gezellig. Wij hadden Hannie en Leen zaterdag voor koffie en dinner. We hadden ze dit jaar nog niet gezien, dus weer gezellig. Zondag Nellie en Gerard voor de koffie en een glaasje wijn enz. Alles gaat redelijk goed, vader Arjaan is niet echt in orde, in ziekenhuis gelegen en nu weer in Cederhof. Vandag weer prachtig weer. Pa werkt in de tuin en morgen weer naar de Westkapelse zeedijk. Bulldozer kapot en pas morgen een nieuwe. Aangereden door een dumper, filters enz. kapot. Pa geen letsel. De perenbloesem is prachtig, ook de red sentinel staat in bloei. In het najaar met rode besjes. We eten van alles uit de kas, raapsteeltjes, spinazie, rucola, maar spitskooltjes zal niet lukken, want die zijn opgevreten door de slakken. De bananen groeien goed, erg leuk. In augustus dieet van alleen bananen. ???
    Jammer van de auto. Is het ernstig??
    Ik ga een bakje koffie zetten. Lekker buiten onder de parasol.
    Groetjes en liefs Pa en Ma

• 28 April 2011 - 19:13

Kees En Nellie:

Hallo daar zijn we weer eens,het gaat goed zo te lezen ,hoe gaat het met de zeeuwen? Hier gaat het goed vandaag een beetje regen maar niet genoeg voor het land ,maar dat komt vast nog wel.Volgens ons habben jullie nu een ander adres gekregen,wil je dat eens doorgeven?ivm post voor Marije haar verjaardag.De schapen zijn geschoren en naar de dijk en alles loopt nu lekker buiten,wel zo rustig.Ik stop maar weer veel liefs en groetjes Pa en Ma Axxx.

• 03 Mei 2011 - 10:48

Kees En Nellie:

Hoi Rene en Marije,
    Alles goed?Ik heb nog een nieuwtje,
    Bij Tom en Karina is een jonge zoon geboren,Jesse Gerrit en hij weegt 8 pond,Vandaag zijn oom Lou en Tante Doortje er naar toe.Dat was het nieuwtje verder weet ik niet veel te vertellen ,alleen het wordt hier erg droog op het land.groetjes liefs en tot sms of zo. Pa en Ma A.xxx

• 04 Mei 2011 - 17:32

CoraP:

Hallo Marije,
    Destijds kregen we je geboorte kaartje.Dus........
    HARTELIJK GEFELICITEERD.
    ook namens Hans.groetjes Cora

• 04 Mei 2011 - 18:41

Daphne:

Lieve Marije,

Gefeliciteerd met je verjaardag! Hoop dat je een steivig stuk appeltaart hebt verorberd ;-)

Een in alle opzichten mooi nieuw levensjaar gewenst.

Heel veel liefs van ons,

Daphne, Peter, Daan en Noor

• 07 Mei 2011 - 05:36

Arjan De Roo:

Hoi Meis,
    3daagjes te laat maar niet minder gemeend van harte!!!
    dikke kus van mij