regen, laptop problemen, laatste loodjes..... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu regen, laptop problemen, laatste loodjes..... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

regen, laptop problemen, laatste loodjes.....

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

12 November 2008 | Botswana, Maun

Hallo familie, vrienden, (ex) collega's en kennisen en/of (ex) gasten of toekomstige gasten...

Hier hebben we de eerste regens van het jaar gehad, nog niet super maar toch al voldoende om het water geven van de tuin over te slaan!! vorige week een keer 5 mm + 6 mm en van het weekend ongeveer 22 mm op de zaterdagavond. Koelt lekker af en dus is het finer om te slapen!

Vanaf zondag hadden we grote problemen met de laptop, waarschijnlik een virus--> hij wou niet meer aan of uit en was steeds opnieuw aan het opstarten, nu is hij volledig gewist en schoongemaakt, maar ben ik alle email adressen kwijt die in mijn contacten stonden. Kan ik nog wel terug vinden maar zal ff duren. In ieder geval fijn dat hij het weer doet --> is voor ons ongeveer hat enige communicatie middel met jullie en gasten dus.. heel belangrijk zullen we maar zeggen.

We zijn vorige week erg druk geweest met de keuken en nieuwe receptie en nu gaan we de goede kant op... de vloer ligt er overal in en die in de keuken is al 3 keer volledig gepolished (door Mma Boenja?!). Vandaag is een deel van de receptieruimte aan de beurt en dan morgen een andere deel en dan van het weekend kunnen we gaan denken aan alles terug verhuizen!! Juppie dan kan iedereen eindelijk weer naar daar gaan om een drankje, ontbijt, etc, etc. Want het is nog al weer wat hoor de receptie, keuken etc in je eigen huis--> alles en iedereen komt zo maar binnen lopen van 's ochtends tot 's avonds en ja ook 's nachts --> gezellig?!! Maar daar komt deze of volgende week verandering in dus... dan kunnen we misschien eindelijk weer eens een keer uitslapen?? Of misschien kan dat echt pas als we in januari thuis zijn..??

Jullie zijn weer op de hoogte, duim voor ons, bid voor ons en wens ons veel sterkte (want het valt niet mee de laatste loodjes!!)

Heel veel liefs en groetjes voor juliee allemaal!!!

• 12 November 2008 - 12:57

Pieter:

Heej Rene en Marije!

Kan me wel een btje voorstellen dat het zo nu en dan niet meevalt zo ver weg! Ik wou zeggen van huis maar jullie huis is natuurlijk daar! Ik doe wel mee met het duimen! Ik ben niet zo van het bidden!;)
    Lekker dat jullie weer wat regen hebben gehad. Kan me voorstellen dat het wel wat opfrist als het weer even heeft geregend! Hier is het al volop herfst, Ik blijf mijn padje schoon vegen omdat het wel lijkt of de koude natte wind ze er elke dag met opzet weer netjes terug legt.

As vrijdag hebben we een afscheid feestje van Nicky Aalders in de kantine die ons voor 3 maanden gaat verlaten en ontwikkelings hulp gaat doen in Sandema in Ghana. Wellicht kunnen jullie even bij hem op bezoek? Is ook in Afrika! Afrika is toch niet zo groot?;)
    Hopelijk houden jullie het nog even vol tot januari!! Veel sterkte en tot snel!
    Groetjes PB

• 12 November 2008 - 13:38

Karin En Fam:

Hoi hoi jullie springen om regen nou hier niet meer hoor er is zoveel gevallen we hebben voorlopig even genoeg.
    ja zonder computer dat is een ramp dacht ik, hopelijk is het nu opgelost!!! zal we een hele opluchting zijn als de receptie en keuken weer af is, komt ook de nachtwaker dan bij jullie??? veel succes met de laatste loodjes in de keuken. Hier gaat ook alles goed, Tijn heeft net 3 dagen koorts n ziek keelontsteking, hij is dus ook 2 dagen niet naar school geweest, maar vandaag wilde hij heel graag naar school hij had zijn spreekbeurt!!!! Had ik vroeger niet z'n zin in hoor. Maar Tijn wel, hij heeft zijn spreekbeurt over mineralen en fossielen gedaan. waaronder ook zijn haaientanden en mammoet kies. de kinderen vonden het heel interesant en leuk, de meester was onder de indruk en hij heeft een uitstekend gekregen. dus dat is het hoogste wat je kan halen. Len heeft AVI 5 gehaald en leest nu AVI 6 de tafels gaan ook goed tafel van 0,1,2,5,10 zijn behaald nu nog doorelkaar. we hebben de courmet geboekt voor onze vakantie in december. en kijken ontzettend uit naar eind januari. dus heel veel succes met alles en hou nog even vol het duurt niet meer lang of je bent weer even bij ons!!!! we kijken er heel erg naar uit en de kids hebben er veel zin in, om alles te laten zien, nieuwe kamer, spreekbeurt enz enz. groetjes dikke kus en een kroel ka

• 12 November 2008 - 13:40

Karin:

nog vergeten, bij tijn z'n spreekbeurt hoorde ook een POWERPOINT presentatie!!! du gelukkig weet tijn hoe het werkt? ik niet dus!!!! doei doei

• 13 November 2008 - 18:57

Kees En Nellie:

Hoi Rene en Marije,
    Dat is schrikken denk ik als je laptop het niet meer doet en dan zijn er hier nogal wat mensen die er verstand van hebben .....maar bij jullie???Nu dus de laatste loodjes van de verbouwing,dat zal wel mooi worden denk ik en veel ruimte.Hier is het nu volop herfst maar wel mooi hoor als de zon schijnt met de herfstkleuren.Gisteren hebben we een krans gemaakt voor de vogels bij Jose met Caro als juf.Verder alles zn gangetje,wat opruimen en opknappen zo hier en daar verder heel veel groetjes succes met de inruiming en de laatste loodjes,we zien al naar jullie uit in januari,Liefs Pa en Ma Axxx

• 13 November 2008 - 22:23

Caro:

Ha rene en marije,
    Eigenlijk niet zoveel nieuws te vertellen, ja, dat ik eindelijk eens een keertje vroeg naar bed zou moeten gaan, maar dat gaat nu ook weer niet lukken. Fijn wat regen, wanneer begint het regenseizoen bij jullie echt?
    December ofzo?
    Zaterdag komt de goedheilig man aan, zou hij ook naar maun komen? (hulppieten genoeg) En sint piet is misschien wel een optie, een van die ezels vangen en het is feest, misschien best wel een plannetje?
    Nou, de groetjes, het beste met alles, liefs caro.

• 15 November 2008 - 14:31

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Hallo Marije en Rene,
    Fijn dat de laptop het weer doet. Beter voor de zaak. De receptie en de keuken ook bijna klaar. Prettig wat meer ruimte en inderdaad wat minder vreemdelingen in jullie huis!!Is de vloer weer zwart of geel?? Fijn dat het af en toe wat regent. Hier ook af en toe regen, maar soms ook heerlijk herfstweer met een zonnetje. Pa vanmorgen met de jongens naar Kruiningen, Len voetballen. Gewonnen met 12-0. Len vanmiddag met Pa buiten. Tijn heeft een feestje. Straks komen Edwin + Karin om de koffie en Len ophalen. Vanavond met Addie uit naar de Mythe, ook weer leuk.
    Stuur ook nog even een E-mail
    Groetjes en liefs Pa en Ma.

• 18 November 2008 - 15:20

Vief:

Hoi,

Fijn te horen dat alles goed gaat met jullie! Kom op he...de laatste loodjes wegen altijd t zwaarst. Hoeveel weekjes nog voor jullie hier zijn? Kunnen we wat afspreken om jullie te zien? Veel liefs uit Goes,
    Vief

• 20 November 2008 - 12:04

Jose Han En Teun:

ha rene en marije,

hoe is het daar in afrika? hier in kwedamme alles prima! ik word zo koninklijk, want ik krijg een kroon!! een witte, naast mijn achterste kies!! haha. Onze kleine man slaapt nu en ma komt zo oppassen. Teun moet al lachen als ze alleen maar begint te praten, dus dat zit wel goed. (krijg ik niet eens voor elkaar!). hij heeft vannacht voor het eerst doorgeslapen ( van 10 tot 5) Nou Toby, je weet nu wat je te wachten staat... verder niet zoveel te melden, ik heb wel vernomen dat er een hulppiet aan de slag is geweest in maun, dus wie weet neemt ie voor jullie wat mee... spannend!! Is de receptie al weer in gebruik? zal wel lekker zijn want privacy is toch best belangrijk. daar kom je vaak pas achter als je het niet hebt!! maar gelukkig is het tijdelijk he!! zondag gaan caro en ik naar de rommelmarkt, heb er nu al zin in. lekker speuren naar prullaria die ik denk echt nodig te hebben.... alles is goedkoop, dus leuk!! erg he!! zaterdag ga ik naar oosterhout, met de SPH-meiden, Teun gaat mee, want er zijn nog 2 babies geboren, 6 weken voor hem dus combineren we het maar! ben benieuwd of ze hem net zo leuk vinden als ik!!
    vast wel! nou heel veel groetjes, doei jose and men!!