vroege vogels, 3 november alweer, etc
Door: renemarije
03 November 2008 | Botswana, Maun
Hoe is het in het koude (?) nederland, wij wachten nog steeds op regen en het is iedere dag (van de afgelopen week) zo ongeveer 40 graden geweest, dus wij hebben het zo koud niet!!
vroege vogels slaat op 2 van onze gasten die afgelopen weekend graag voor de hitte de dag wilden beginnen op zaterdag ochtend ontbijt om 4:30 en op zondag ochtend om 5:00 a.u.b. Het valt niet mee om uit bed te komen, maar eenmaal eruit is het super lekker en mooi buiten, dus.... we doe het maar he = klanten service en goede klanten service is goed voor je naam!!
Het verbaast me dat de tijd weer zo snel gaat we itten al weer in november voor we het beseffen is het kerst en oud en nieuw. FF een nieuwtje voor sommigen we hebben onze tickets geboekt en als alles goed gaat komen we op 24 januari 2009 aan in Brussel (we blijven dan ongeveer 2 en een halve week in Nederland!!??) We hebben er veel zin in om Nederland te bezoeken, nieuwe en oude familieleden (teun) te zien, een feestje te bouwen bij Lou en natuurlijk vrienden te spreken en ontmoeten. Zal best een drukke bedoeling worden denken we zo, maar ook vast super gezellig.
Gisteren zondag 2 november wilden we naar de kerk gaan, we waren iets verlaat (ontbijt regelen + opruimen, kamers van de gasten schoonmaken, alvast menu bedanken voor 's avonds etc). Rijden we op de weg zien we eerst een dode hond liggen en daarna een zwarte kat... we kregen behoorlijk de schrik en dachten dat het Piet (onze kater) was. Na grondige inspectie leek hij er veel op maar waarschijnlijk niet. We hebben de kat meegenomen en begraven, maar Piet had zich nog niet gemeld, dus toch erg ongerust (na een paar keer overreden te zijn was de kat niet zo heel goed meer te herkennen!). Besloten om niet meer naar de kerk te gaan, maar nog wel naar de stad, wer in de auto.. bonnetje vergeten om kattenvoer (ja, ja ook dat nog!)om te ruilen, ga terug naar binnen en wie ligt daar... Piet. Wauw dat was een pak van ons hart zeg!!
Zaterdag zijn we trouwens uiteten geweest met 9 personen, o.a. een erg leuk engels stel, zij denken erover om hier misschien ook te settelen, zou leuk zijn--> ook jonge mensen die "nieuw" zijn in de business. Het eten was erg lekker (mexicaanse beef wrap) en de avond geslaagd!!
zo jullie zijn weer op de hoogte!
veel liefs en groetjes
P.s: Tobie en Joyce van harte gefeliciteerd, geniet ervan en we denken aan jullie
p.s: Eefje alvast gefeliciteerd met je verjaardag (7 november) en vivianne ook (18 november).
p.s: Ma Allemekinders bedankt voor het mooie jasje voor Klilano zijn zoon --> wij bewaren het voor hem tot het wat kouder wordt. Het kindje/ jongentje heet moses en doet het nu goed (heeft niet zo'n goede start gehad, krijgt nu bij voeding, idee van ons)
p.s: dennis, nou begon je zo goed met die smsen (midden in de nacht) en nu....?!
Doei, Doei, tot mails of sms of bels
03 November 2008 - 16:15
Jose:
zo zo al weer de eerste, komt natuurlijk omdat ik hele dagen thuis ben en de normale mens aan het werk is. gelukkig was het jullie piet niet, hij heeft wel 9 levens, maar een auto is toch wat teveel van het goeie. ik ben net naar het burootje geweest met onze kleine man, hij kreeg zijn eerste prikjes, super zielig, hij moest hard huilen, maar gelukkig ging het snel over. verder was hij goed gegroeid, nu al 7580 gram! opa dacht dat ie al wel 10 kilo zou wegen, dus het viel eigenlijk wel mee!! verder liggen we nu samen in het grote bed, hij is moe van zijn prikjes en bij mij was het in mijn rug geschoten toen ik de kinderwagenin de auto zette, ik doe dus ook maar effe rustig aan en hoop dat het dan snel over is. ook wel gezellig zo samen in het grote bed.... verder niet zo veel beleefd, vorige week naar de snuffelmarkt geweest. han is druk met het straatten, dat is een eind klaar. verder gisteren gewandeld, langs hoedekenskerke met het zonnetje, dus het leek net vakantie. straks eten we pizza lekker makkelijk. in onze nieuwe keuken! super leuk joh, daar zitten we nu heel veel, lekker aan een grote tafel. nou het beste! en tot mails/sms ed.
groetjes han jose en teun. -
04 November 2008 - 18:38
Kees En Nellie:
Hallo Rene en Marije,
Dat was even schrikken he met die dode kat maar gelukkig dat je nog wat vergeten was.Het pakje is dus aangekomen hoop maar dat het nog past als het wat kouder wordt.Ben vanmiddag even naar Jose enTeun geweest,leuk joh hij lacht altijd naar oma.
Vandaag staan alle beesten op stal,dan wordt het weer gezellig in de schuur.Hier was het vandaag de hele dag mistig,niet veel aan maar dat is november he.nou ik stop maar veel liefs en groetjes van Pa en Ma A.xxx -
04 November 2008 - 18:59
Kees En Nellie:
Hoi daar ben ik weer ,nog wat vergeten.Zie ik het goed? is Tobias Pappa geworden?? Gefeliciteerd jullie met jullie kindje,en veel geluk.Dat wou ik even kwijt,mag wel he op de webside,groetjes Kees en Nellie. -
04 November 2008 - 19:07
Karin En Fam:
nou nou dt is even schrikken met piet, gelukkig heeft hij niks. zo vroeg uit je bed heeft ook voordelen he, mooie natuur en nog niet zo warm!!! dan ga je na de middag zeker wel even rusten!!!? gezellig zo uit eten met een groepje, zeker mexicaans dat is vast super. hier in nederland worden we helemaal overspoeld met nieuws uit america daar gaan ze vannacht een nieuwe president kiezen en dit kan voor het eerst een bruine man worden. dus dat is een hele hapening. verder gaat alles hier z'n gangetje, kids gaan naar school ed werken en ik moet van de week ook extra werken joke en jaap gaan op vakantie. nou heel veel groetjes ka dikke knuffel -
04 November 2008 - 19:39
Caro:
Ha!!
Ma, je moet wel goed lezen, over een half jaar komt de baby van joyce en toby pas, maar het is inderdaad wel leuk.
Hadden jullie die wrap met die rooie dingen, dan krijg je het de komende week in ieder geval niet meer koud.
Die piet! Hebben jullie gewoon een vreemde kat van de weg geschraapt, nu heeft hij wel een mooie begrafenis gehad.
Ja, jullie komen naar nederland, JOEPIE!!
Ben net wezen sporten, morgen lekker vrij, kapster komt, en meneer van de kachel, om te kijken of we een houtkachel kunnen stoken.
nou, jeroen moet aan de studie, dus ik ga weer verder.
Het beste, en heel veel groetjes.. -
04 November 2008 - 21:13
Pa En Ma V.d. Kreeke:
Hallo Marije en Rene,
Fijn dat jullie in jan-febr. naar Nederland komen. We zullen de winterkleren klaar leggen. Hier was het vandaag erg mistig. Problemen Schiphol en files. Pa was lang weekend thuis, vanaf vrijdag t/m maandag i.v.m. vrije dagen in Belgie. Zaterdag met Tijn en Len natuur vrijwilligers dag. Waren om 14.30 thuis te veel regen. Jongens kregen complimenten, omdat ze heel hard werkten. Nina (ergotherapeute) onze huurster heeft het goed naar d'r zijn bij ons en bij Visio. Dinsdag en donderdag eet ze mee.
Brengt groente (wortel, bloemkool, sla, andijvie) en aardbeien uit de kas mee. Na het eten een rondje met Max en theedrinken. Gezellig. De nieuwe buren vader, moeder + 2 dochters zijn gearriveerd. Ze staan met groentekraam op de markt. Ik ga nog even wat drinken en dan naar bed. Morgenochtend T.V. kijken, nieuwe president, echt wel spannend.
Groetjes en liefs Ma.
Ze hebben ook een hond.