cbr, poeprolstoel - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu cbr, poeprolstoel - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

cbr, poeprolstoel

Blijf op de hoogte en volg

22 April 2006 | Botswana, Maun

Hallo lieve mensen,

Hier weer een berichtje van ons samen! Dus nu misschien zonder spelfouten?? Allereerst Dennis nog gefeliciteerd met je verjaardag. Over de CBR-trip (CBR staat voor communitie based revalidation). Marije is dinsdag vertrokken naar 2 dorpjes niet zo ver bij Maun vandaan. Gisteren middag was ik alweer terug, gezond en wel. Ik heb veel gezien en meegemaakt, maar gelukkig niet teveel schokkende dingen. Er was wel 1 familie waar veel armoede/ slechte verzorging is, dus aan het eind van onze trip hebben we daar de "restjes" naar toe gebracht. Dit is ook een familie die we in de toekomst zullen gaan volgen. Ondanks dat het maar een week was hebben Rene en ik elkaar gemist (kwijl,kwijl), met name omdat andere mensen toch anders eten en met elkaar omgaan. b.v. alleen voor jezelf brood smeren en thee zetten, erg veel geluid maken tijdens eten/drinken, weinig dank je wel zeggen als je iets voor elkaar doet. Kortom het was weer wennen.
Rene is druk bezig geweest met het afmaken van een rolstoel waar we samen aan begonnen waren. Deze rolstoel is voor een meisje van negen met een spierziekte waardoor ze haar benen niet kan bewegen. Ze had al een rolstoel, maar in de thuissituatie is de w.c. ongeveer net als die van ons (ver van het huisje, zanderig pad ernaar toe, etc.), dus nu heeft ze een rolstoel waar een zinken emmertje in de zitting is gebouwd. Zo kan ze vrij zelfstandig en op tijd naar de w.c. bovendien is dit ook erg handig als zij ergens naar toe willen. Haar moeder moest haar anders dragen of brengen naar de w.c. Nu hoeft ze alleen maar met een zinken emmertje te lopen. Erg handig, praktisch. Zowel moeder als kind zijn blij met deze oplossing.
Tot zover onze berichtgeving, veel liefs ReneRene en MarijeMarije

• 22 April 2006 - 10:47

Dennis:

leuk weer wat van jullie te lezen, en dank je wel marije, dat je dat nog weet!!

• 22 April 2006 - 11:21

Karin:

Heeee ReneRene en MarijeMarije.
    Leuk om te horen dat jullie niet zo lang zonder elkaar kunnen. Alleen maar goed voor de toekomst. Zal wel moeilijk zijn denk ik om bij zulke arme mensen te komen. Len moet dinsdag voor z'n neus amandel en buisjes in z'n oren. hopen dat alles goed gaat. groetjes Ka

• 22 April 2006 - 15:06

Vivianne:

Hoi Rene een Marije!!!
    Al maanden volg ik jullie belevenissen maar nu ik thuis internet heb ben ik eindelijk eens in de gelegenheid jullie te mailen!! Heel veel suc6 ene we missen jullie! x vief

• 23 April 2006 - 14:45

Pa En Ma Allemekinders:

Leuk om weer wat van jullie werkzaamheden te horen,Marije,ga je dan met de auto op huisbezoek?
    Zo te horen eten ze daar niet met mes en vork.
    Hier zitten we tegenwoordig nogal eens in de schuur,er zijn nogal wat kalfjes geboren
    van de week,verder veel groetjes van Pa en Ma Allemekinders.

• 24 April 2006 - 13:23

Mieke:

Hallokidoki Goed bezig hoor! Ben trots op julder, nog even iets waar ik heel trots op ben: Ja je raad het al........Eef heeft een prachtig kereltje op de wereld gezet! Hij heet Luca (spreek uit Loeka) en hij is op donderdag 13 april geboren, moeder en kind maken het goed. Hij is wel flink, 53 cm en 8 pond! Ik vind hem helemaal geweldig! En nee ik hoef er zelf nog GEEN! Eerst deze nog maar eens even verwennen/verpesten hahaha tante Miek

• 24 April 2006 - 18:19

Stefan:

ha afrika piepol,
    Zo te horen zijn jullie goed bezig,en vervelen jullie je niet maar vermaken jullie je daar wel.Al zal het af en toe ook mindere ervaringen op het pad liggen.Maar hier zijn we ook goed bezig,vooral Albert Heijn.Het ventje blijft op de kleintjes letten:deze week 1 kiloooo bloemkoooooli voor nog geen 1,50 euro.Das toch geen geld.Maar ja,bij jullie zal het allemaal wel nog goedkoper zijn.
    Mazzels

• 25 April 2006 - 14:30

Jolanda:

Hallo daar in verweggistan!
    Jullie foto's zijn in Visioland uitgebreid bekeken. Toch blijft het lastig om voor te stellen hoe jullie daar werken. Houden jullie ook zelf nog een soort dagboek bij met foto's zodat we dat over (nog een hele lange) tijd kunnen zien? Hier nadert de verhuizing met rasse schreden!Overal staan verhuisdozen en troep. Het gaat erop lijken (Nou ja, het is wat chaotisch,a la Visio). Het laatste paasontbijt aan de Lijnbaan hebben we ook al in ons maagje gehad. Op naar 15 mei. Groetjes Jo

• 26 April 2006 - 15:21

Catharina Mulder, Goes:

Geweldig wat jullie doen! Onze Luc heeft bij de Goese Reddingsbrigade geld voor jullie opgehaald met baantjeszwemmen. Het doel spreekt ons erg aan, omdat wij in 2003 zelf in Botswana zijn geweest. Ook in Maun!!! Wij willen daarom een grotere gift geven en een vriend van ons ook. Hebben jullie een gironummer waar we dat als gift naar toe over kunnen maken?

Fijn dat jullie je zo willen inzetten voor de mensen daar. Sterkte bij je werk.

Hartelijke groeten,
    Familie Mulder

• 26 April 2006 - 19:28

Miranda Hoogesteger:

He hallo, Via Carolien heb ik jullie site door gekregen en probeer zo nu en dan even te kijken wat jullie allemaal doen. Rene, is lang geleden maar vind het super om weer 'reisverhalen' van je te lezen. Echt geweldig wat jullie doen!!! Heel veel succes met jullie werk! En ik blijf jullie zeker volgen!! Liefs, Miranda

• 27 April 2006 - 00:05

Dennis:

Zou Pieter Bas Potter ziek zijn??? ik weet niet denk van wel!!

veel beterschap!!

• 28 April 2006 - 01:02

lijkt er wel op.....

• 29 April 2006 - 00:50

Dennis:

jammer dat PBP zo ziek is dat hij niet meer reageert, ook terwijl ik midden in de koninginne nacht voortreffelijk typ.....

o ja, heb vanmiddag je moeder gesproken die a.s. maandag vertrekt, ze heeft er wel behoorlijk zin in geloof ik, je kon het echt aan haar gezicht zien hoor!! ik heb ze ook nog een kleine opdracht meegegeven, ik hoop dat ze dat niet vergeet, anders vraag je er maar om......

veel plezier daar dan maar met z'n allen!