lang geleden, koken, rond vlucht
Door: renemarije
21 September 2009 | Botswana, Maun
weer veel te lang geleden, maar we hebben het behoorlijk druk gehad... gem. 10 personen per dag! En vorige week was de internet verbinding een paar dagen heel slecht waardoor we niet konden schrijven.
Nu nogsteeds allerlei druktes, frustraties en van alles, dus niet zo'n heel lang verhaal?!
koken: omdat de noorse meiden iedere avond eten willen is er best veel werk... en als er veel werk is vind ons personeel dat niet leuk dus... m.n. onze kok was vorige week niet op komen dagen, ze was ziek zei ze, maar kon dat ons niet laten weten of zo!! Als we dan het hele weekend vol zitten met ontbijt voor gem. 10/12 man en dinner voor hetzelfde aantal en je kommt dan na 4 dagen binnen lopen alsof er niks gebeurt is,dan zoeken we wel een ander..wel balen hoor!! Weer een nieuwe kok zoeken, inwerken etc, etc, maar ze moeten toch maar eens gaan leren dat alles niet van zelfsprekend is en ze niet met ons kunnen zollen!!
Afgelopen zaterdag zijn we op een rondvlucht geweest met 3 van onze gasten, niet de standaard vlucht maar iets bijzonders---> richting lake ngami, buffalo fence en zo een extra rondje bij de thamalakane rivier. Heel bijzonder, maar een beetje te veel turbulency en exrta cirkels/draaiingen, dus Marije was goed ziek, maar toch genoten!
Prachtig om al dat water te zien en toch ook nog wel wat dieren: buffalo, olifanten, zebra's, etc.
Goed zo ff wat lunchen en dan weer voorbereiden voor maaltijd van vanavond en nog veel meer bezigheden en klussen.
Heel veel liefs van ons.
21 September 2009 - 11:19
Pieter:
Heej!
Dat is wel weer jammer dat de kok er de brui aan heeft gegeven! Valt niet mee met dat personeel daar!
Ik weet hier nog wel een kok? Maar die kan alleen nederlandse kost koken! ;)
Groetjes -
21 September 2009 - 17:31
Kees En Nellie:
Hoi Rene en Marije,
Nou dat is wel weer baalen met zo'n kok.Hoe is het eigenlijk met een nachtwaker? hebben jullie alweer een nieuwe?
Hier is het tegenwoordig mooi herfstweer maar het blijft erg droog.Een lekkere bui zou welkom zijn.Van de week kwam Erik Hengstdijk uit Baarland nog aan,ken jij die nog Rene? Was best leuk,hij zit in de jazz muziek en woont in den Haag.Vandaag weer in de tuin gewerkt,verder het oude leventje,liefs en groetjes Pa en Ma A.xxx -
22 September 2009 - 06:43
Johnny:
Kunnen jullie niet ff randstad bellen? sturen ze er 1tje op ;)
Nee,,, veel succes daar met de drukte.
Maar drukte is een goed teken zal ik maar zeggen!
Groetjes Johnny -
22 September 2009 - 12:24
Karin:
hoi hoi vanuit lewedorp -
22 September 2009 - 12:29
Karin:
ging weer mis.
we beginnen opnieuw.
we hebben net g sms dus ik wist al een heleboel en jij ook. maar leuk van die rond vlucht zeg ja ziek dat zijn we allemaal in de fam. Ik Len Jij. maar hoort er bij. evengoed heb je nog wel genoten en daar gaat het om, spugen is meestal zo weer over. lekker druk is goed voor zaken he. maar wel super toch dat je Ben B zo goed loopt. succes met zoeken naar nieuwe kok.
Bij jullie is het warm maar hier is het nog super voor de tijd van het jaar. korte broek en slippers het is toch half sep he. tussen 20 en 24 graden wordt het vandaag. lekker hoor bakkie koffie in de tuin. Ik ben gisteren begonnen met het zwembad op te ruimen. water is toch een beetje te koud aan het worden. gr en veel plezier met gasten gr aan rene. xxxx ka -
22 September 2009 - 17:49
Pa En Ma V.d.Kreeke:
Hallo Marije en Rene,
Via de telefoon al gehoord van de vele gasten en de druktes, maar van de kok wisten we nog niet. Echt niet leuk!! Rondvlucht wel heel leuk, ondanks luchtziekte. Ik wil het ook nog graag een keer doen hier boven Zeeland. Ik heb het telefoonnummer van een man (ontmoet ik op de markt)die vanaf Midden Zeeland vliegt. In Nw. Zeeland is het mislukt, dus dan maar boven Zeeland. Pa is aan het werk in Vlissingen. (Sloehaven). Ik pluk nog steeds peren. De helft meer dan vorige jaar. Morgen de laatste dag. We hebben bijzonder mooi weer getroffen. Super!! Het is wel verschrikkelijk droog. De bomen langs de kant van de weg verliezen nu al hun bladeren en worden geel.
Verder nieuws via E-mail
Groetjes en dikke kus Pa en Ma. -
23 September 2009 - 09:34
Caro:
Ha, rene en marije,
Lekker hoor, zo'n kok, maar er zijn er vast nog wel meer, maar zou leuk zijn als ze langer blijven dan hun
"inwerkperiode".
Jeroen is per november weg bij tuintotaal, heeft wel gezegd dat hij weggaat hoor.
Hij gaat naar wvs in roosendaal, op kantoor als werkplanner/=calculator,
dus heel wat anders, maar bij tuintotaal kon hij niet verder groeien, dus helaas.
Verder is hier alles goed, vandaag lekker vrij, vannacht eindelijk goed geslapen, ik klink al een paar dagen als een groep zeerobben, maar met wat pilletjes gaat het beter.
Vanmiddag even langs bure betsy.
Wat een drukte allemaal bij jullie, wel fijn hoor, en zijn het aardige noren, vermeken ze zich een beetje of is het heel druk op het revalidatiecentrum?
Nou, het beste met alles, liefs uut eintjesand.
23 September 2009 - 10:06
CoraP.:
Hallo luitjes,
Hoewel jullie in een heel andere cultuur wonen/leven kunnen jullie op de vraag hoe is het?heel westers antwoorden:druk,druk,druk.Ging je daar nu voor of?????
En het gezegde:Ik wens je veel personeel toe gaat ook nog op, zo lees ik.
ik ben eigenlijk erg benieuwd hoe de weersomstandigheden bij jullie zijn? Van Anouk hoor ik sombere verhalen.Elektriciteit gerantsoeneerd evenals het water.Als ze in bad zijn geweest wordt het water gebruikt om toiletten mee doortespoelen.Het water uit de wasmachine wordt opgevangen om de dorre tuin mee te begieten.Op de tv en in de krant lezen we details.Ernstig!Men spreekt erover dat het in 2 jaar al niet geregend heeft en in het noorden van Kenia schijnt de woestijn bezit te nemen van het land.Nomaden moeten wegtrekken.
En dan wij maar zeuren over een dorre tuin en vaste planten die voor de tweede keer niet gaan bloeien.
Marije en Rene,wij wensen jullie:goede zaken en veel creativiteit om de personeelsproblemen optelossen.
Groetjes uit Zierikzee! -
24 September 2009 - 07:47
Mieke:
Veeeeeeeeeeeeelllllllll te lang geleden.....
Ik had op jullie vorige bericht ook gereageerd maar dat bericht viel weg ofzo??? Dus toen was ik zo woest dat ik bijna de computer uit het raam had gedonderd! En vervolgens kwam het er weer niet van, slecht van mij he?
Lieve Karin je hoeft mij niet te bedanken want ik vond het ook wel erg prettig om jouw hand vast te houden.
Oke over naar nu, we gaan op vakantie!!!!!!! Heerlijk, lekker een weekje Tenerife met Wieb en Steef! Misschien kan ik daar nog wel een kok voor jullie vinden, die kan dan over zwemmen, hihi is toch niet zo ver...... Maar wel jammer dat het weer zo moet met het personeel daar! Zijn de noorse dames wel een beetje braaf? In ieder geval wel goed dat er gasten blijven komen. Ik ga weer stoppen want ben ''gewoon'' aan t werk!
Dikke kus -
24 September 2009 - 10:37
Pb:
Ja ja Mieke!! Viel weg...tuurlijk...gezellig dat je er ook weer eens bent;) -
29 September 2009 - 13:47
Mieke:
Tuurlijk Pieter, ga jij me nou echt vertellen dat je het gezellig vind dat ik er weer eens ben???? Je neus groeit en dat kan ik vanaf hier zien!
Kleine correctie op mn vorige bericht, we gaan niet naar Tenerife maar naar Gran Canaria! Heb er nu al zin in!!
Dikke kus