weer een nieuwe maand, gezellige klets..... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu weer een nieuwe maand, gezellige klets..... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

weer een nieuwe maand, gezellige klets.....

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

01 Juni 2009 | Botswana, Maun

Hallo Allemaal,

Het is vandaag al weer 1 juni, wauw de tijd vliegt... wordt al weer tijd om naar Ned. te komen en gezellig met een hele groep te BBQ-en.. als ik maar niet hoef te koken, bakken en of afwassen?! Hier worden de nachten kouder, de dagen korter en overdag is het nog steeds erg lekker weer met temp. van rond de 25 a 30 graden. Wel vreemd hoor en dat missen we ook wel dat jullie lekker van lange, soms zwoele zomer dagen/nachten hebben... dat zwoele/ warme kennen we hier wel, maar lang zijn de dagen en nachten eigenlijk nooit (gem. 6.00 tot 18:00)

Gisteren en vandaag is druk, morgen erg rustig en gaan we als het goed is uit eten bij vrienden/kenissen, over morgen is ook nog erg rustig, mar dan donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag is weer behoorlijk druk. Kortom we zijn echt wel bezig hier.. soms iets te veel (of voelen we ons te veel verantwoordlijk voor een ander zijn "fouten, misstappen, onverschilligheid".. wij willen dan alles perfect regelen, maar dat gaat dan niet altijd.

Even personeel nieuws: Goitione (nachtwaker/slaper) en Kilano (tuinman) zijn niet meer bij ons in dienst. Goitione moest in mei zijn maandelijkse dienst komen draaien, maar kwam niet opdagen (geen telefoontje of iets, gewoon niet komen!!). Kilano heeft per 21 mei zijn baan opgezegt want hij vond dat er teveel veranderde (in de zomer elke dag water geven, in de winter 2x per week water geven.. moeilijk, moeilijk!) en dat hij hier elke dag toch wel hard moest werken... (als hij praat met de kok, aan het sms-en is of op z'n hark leunt wij dat niet omschrijven als werken?!)
De andere tuinman (Galetlhapiwe, betekend eigenlijk iets van "wil zich niet wassen") gaat deze maand als nachtwaker werken, zo kan hij net iets meer verdienen waardoor hij z'n lening (bij ons) sneller terug kan betalen. We habben sinds vorige week ook al weer een nieuwe tuinman Motalentwa (betekend zo iets als vecht met kracht of presenteert met kracht). Lijkt een hele stille, aardig jongen die gewoon wil werken voor een salaris.. we zullen zien.

natuurlijk ook een up-date over de poes en de 4 kittens... allen zijn nog oke. Ze gaan steeds meer heen en weer bewegen, dabberen zeker nu we hun kartonnen doos wat hebben uitgebreid (vergroot)..... veel te schattig en erg onrustig voor mamma poes, maar wel goed voor hun ontwikkeling. Ze lijken nu allemaal even groot en doen het prima.

Het water is 24 mei aangekomen in Maun, nog geen overstroming of iets dergelijks, maar we houden het in de gaten!!

Heel veel liefs en dikke knuffels

p.s: Toby en Joyce, jullie meisje is al bijna een maand.. gaat ongeloofelijk hard zeker?!
p.s: al onze gasten wilden vandaag was inleveren.. handig allemaal tegelijk als echte kudde dieren..??
p.s: hoor net dat van vrienden van ons (problemenmet werkvergunning, lastig met huis in engeland en hier, etc) de man nu ook een baan heeft in Maun en dat is erg goed nieuws
p.s: karine en Nataniel, onze super leuke buren zijn verhuist naar Windhoek erg jammer, maar nu hebben we daar wel een logeer adres!?
p.s: mis jullie en kijk uit naat jullie boekingen.. hi,hi

• 01 Juni 2009 - 16:10

Julie,Joyce&Tobias:

Komt nog heel wat kijken bij het vinden van goed personeel als ik het zo hoor. Verwachten jullie overfstromingen bij jullie opt terein?
    Hier gaat t idd errug snel. Julie groeit als kool, kan haar eerste kleertjes al bijna niet meer aan en begint (gericht)te lachten. Vooral dat laatste is wegsmeltend mooi!
    liefs,

• 02 Juni 2009 - 06:14

Caro:

Ha,

Weer veel te vertellen!
    Die kilano, zonde zeg, het is ook niet altijd wat het lijkt, jammer hoor.
    En de nachtwacht komt gewoon maar niet meer, dat kan je je hier toch ook niet voorstellen!
    Zo maurits, ik denk dat ik van de maand maar eens niet kom werken;zoek het lekker uit!! Nou, ja, het zal het "cultuurverschil"wel wezen, zullen we maar zeggen!
    Maar de katjes doen het goed, superleuk!
    Gisteren naar het slot in baarland geweest, samen met jeroen, ma, han, jose en teun, de tuin (teun is in de tuin!)was daar open, dat was erg mooi, er liepen allemaal in middeleeuwse kleding rond en maakten muziek enzo, erg leuk. Toen bij pa en ma in de "tent"gegeten, en nog even naar het strand geweest, dus geslaagd.
    Vandaag nog een dag vrij, de klimop is dicht, want krijgen pas laat op de dag verse bloemen, dus lekker dicht. We gaan met de klimoppers naar schouwen wandelen en een hapje eten in zierikzee.
    Verder niet zoveel bijzonders, gewoon.
    Nou, jullie succes met alles, heel veel groetjes,

• 03 Juni 2009 - 11:33

Karin En Fam:

Hoi Hoi ja personeels problemen, altijd lastig. maar gelukkig al weer nieuwe tuin man en nacht waker dus hopelijk gaat het weer even goed. Altijd even afwachten.
    hopelijk blijft het water bij jullie weg en loopt het langs. liggen jullie laag??
    Tijn heeft vandaag zijn muziek spreekbeurt gehad, over elpee's. hij had een uitstekend..... Len heeft ondertussen van lezen AVI 7 gehaald. dus dat gaat ook heel goed. verder gaat alles hier prima. groetjes veel plezier met de kittens en gasten groetjes aan rene en dikke kus voor jou gr ka

• 03 Juni 2009 - 14:01

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Hallo Marije en Rene,
    Dat is al een poos geleden, maar we hebben bijgekletst via de telefoon ook weleens leuk. Hier gaat alles goed, lekker weer, wel wat wind. Trudy en ik zijn gisteren dan ook met de auto weggeweest.
    Was weer erg gezellig. Vanmorgen wat aardbeien geplukt en straks nog even de asperges steken.
    Pa is al een heel eind met het krenten van de druiven. Het net is ook weer over de bessen en frambozen. De vogels zien de rode bessen eerder dan wij. Het lapje ziet er ook weer erg leuk uit, helemaal wit van de bloeiende margrieten. Bijna iedere dag lopen er wel mensen door en maken foto's. Volgend jaar wordt het een officieel paadje.
    Groetjes en dikke kus Pa en Ma.

• 07 Juni 2009 - 11:16

Caro:

ha rene en marije,

Daar ben ik weer, oe is't noe?
    Hier alles prima, het is echt een relaxte zondag, uitgeslapen, op het gemakje ontbeten/gelunched, en het regent!! Dus we zitten lekker de kachel te stoken, het is namelijk helemaal niet zo warm.
    Gisteren gewerkt, en vrijdagavond wezen 25plussen, was gezellig, gisteravond dus een beetje versleten, maar we hebben bright flight gekeken, mooie film, zal hem opsturen, als hij hier de ronde heeft gedaan.
    Straks formule 1 en we gaan ng even bij de buurman op de koffie.
    Daarna friet eten bij huize allemekinders.
    Ik heb nu een week vakantie, erg prettig!
    Ma en ik gaan morgen naar de tuinen van appeltern, en blijven dan in tiel slapen, en dinsdag willen we dan gaan fietsen ofzo, ligt een beetje aan het weer, anders gaan we flipje zoeken ofzo.
    verder niet zoveel te melden.
    Succes met alles, en de groetjes..

• 08 Juni 2009 - 07:24

Bert En Madeleine:

Hallo,

Jammer dat die problemen met het personeel steeds opnieuw ontstaan. Met ons en Kevin alles goed, maar vader van Bert gaat echt heel hard achteruit. Vooral in fysiek opzicht. Kan zo slecht lopen dat ze van de thuiszorg nu al met zijn tweeën moeten komen om hem te verzorgen.Zal niet lang meer duren of we hebben geen keus en moeten hem overplaatsen naar een verpleegtehuis. Er is een pakketje plus uitgebreide brief onderweg. Vader van Bert gaat echter zo hard achteruit, dat hetgeen wat in de brief staat al achterhaald is.
    Liefs,
    Madeleine