bijna oud en nieuw en bijna zwemmen...??
Door: renemarije
30 December 2008 | Botswana, Maun
Gaaf zeg al die berichten op ons vorige bericht, ik dacht zal nog maar even snel een nieuwe doen voordat... mensen er niet meer bij kunnen hi,hi!!
Hopenlijk hebben jullie ook allemaal een fijne kerst gehad, wij hadden veel reserveringen maar meer als de helft komt gewoon niet opdagen of besluit 1 nacht te blijven i.p.v. 3 of 4. Maar goed ons samenzijn met buren en wat vrienden was erg geslaagd, klein groepje maar gezellig!
De kerstdienst in de kerk op 20 dec. was ook goed geslaagd.
Oud en nieuw vieren ze hier warschijnlijk net als in Nederland: vuurwerk, lang feesten en veel drank..!! Oliebollen eten ze hier het hele jaar door, maar niet zo lekker als die van thuis hoor (absoluut niet, vettig, geen rozijnen e.d.). Dus als er hier en daar een paar ingevroren worden dan komen we die eind jan zeker verorberen.
Verder ben ik weer geld an het uitgeven; telefoon, electrisch, drank voorraad aanvullen en vers brood voor in de diepvries (mochten er toch nog gasten komen?!). Op 31 dec. hebben we de familie kamer vol en we blijven "lekker" thuis om de rieten daken een beetje in de gaten te houden met al dat vuurwerk!
Vorige keer schreef ik al dat Rene heel hard aan het zwembad bezig is: gisteren en vandaag is hij tegels aan het leggen en gaat het laatste stukje vloer erin.. en vanmiddag gaan we schoonmaken, dan vanavond of morgen plons, plons --> gaaf hoor is echt een mooie kroon op alles wat we dit jaar bereikt en gedaan hebben!!!
Veel liefs, we hopen op weer zoveel berichten, of nog meer... dikke knuffels en liefs
p.s: pa ma vond het ook leuk om jullie te spreken
P.s: Jose, han en teun wel jullie krantenknipsel etc. bewaren he, we zijn erg benieuwd
p.s: iedereen een super gaaf en gezellig uiteinde toegewenst, doe ook voorzichtig en zie jullie gauw
p.s: voor iedereen die naar Lou gaat --> laat de boel wel een beetje heel he!, Dennis wil ook nog op vakantie
30 December 2008 - 12:43
Pieter:
Heej!
Ik zal proberen bij Lou de boel de boel laten..! We hebben lekker wat vuurwerk gehaald en we gaan eens kijken of we Dennis heel kunnen houden!;)
Dat Dennis op vakantie gaat is bekend, want ik ga ook lekker weer eens een xtje snowboarden!! En dus met Dennis en consorten een weekje in de sneeuw! Moet gezellig gaan worden!:D
Jullie een echte Nieuwjaars duik dus! Hier wordt het op het moment de mensen afgeraden om dat te doen door de grote kou. En als je het dan toch per se wilt doen je dan helemaal in te smeren met vaseline… Onder tussen zijn de eerste schaats rondjes van deze en gene ook al weer geweest en is het elke ochtend de auto krabben. Ik weet niet of jullie nog handschoenen hebben maar ik zou ze maar inpakken als jullie weer hierheen komen!
Jullie ook een heel fijne jaarwisseling!! En tot volgend jaar!
Groetjes Pb
30 December 2008 - 16:58
Jose:
pieter,
dat vuurwerk is natuurlijk niet bedoeld om op dennis te schieten, dan blijft er niks van over, en kan je dat snowboarden wel vergeten hoor!! oliebollen gooien is dan wat vriendelijker!!
31 December 2008 - 10:25
Pieter:
Dennis wou toch wat kilootjes kwijt?? -
31 December 2008 - 19:24
Caro:
Ha rene en marije,
Als jullie dit lezen is het misschien al 2009, dus happy newyear, en de beste wensen voor het nieuwe jaar!!
We zijn net bij pa en ma oliebollen wezen eten, en gaan zo naar merijn en stefanie in goed oud en nieuw vieren, misschien komen we nog wel in de stad terecht.
Morgen de visites en hopelijk nog even schaatsen.
Nou, jullie ook een fijne oud en nieuw, nu is het al zo 24 januari,
Liefs caro -
04 Januari 2009 - 12:21
Karin En Fam:
hoi hoi happy new year voor iedereen. we zijn ook weer thuis van ons centerparcs avontuur. heb je nu al gezwommen in het nieuwe zwembad??????????????? hier is het nieuwe jaar koud begonnen we hebben gisteren voor het eerst geschaats zelf len die stond voor het eerst op schaatsen edje kon het ook nog. en pa ging als een speer met len of tijn op de slee erachteraan. straks nieuw jaar gaan wensen bij de fam van de kreeke bij marga en rinus, de kids hebben daar altijd veel zin omdat je daar met de tracktors kunt spelen, dus zet ze maar klaar hoor rinus. edwin zit de komende week nog thuis, vorstverlet. ze geven voor dinsdag -10 af, we zullen zien. als jullie naar ned komen kunnen we wel alvast extra kleren klaarleggen en termo ondergoed. het zal wel een heel verschil wezen met botswana. bij jullie volgens weeronline 36 graden en snachts 23 graden. dus dat is zweten geblazen. we sms een nog en tot over 20 dagen. gr ka xxxxxjes -
04 Januari 2009 - 13:28
Kees En Nellie:
Hoi Rene en Marije,Ook van ons nogmaals een gelukkig nieuwjaar gewenst,En;lekker gezwommen?dat is wat anders dan hier,trouwens het dooit vandaag weer en ze geven voor van de week wel weer matige vorst af.Heb mij plantjes maar alvast afgedekt.
Zijn er nog wat gasten geweest? of hebben ze het allemaal af laten weten.Pa en Jeroen zijn druk aan het hout zagen,nu ook voor Jeroen en Caro hun kachel,Verder is het hier rustig, veel liefs en groetjes en tot sms of mails,Pa en Ma A xxx