kerst, kado-tjes, regen - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu kerst, kado-tjes, regen - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

kerst, kado-tjes, regen

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

22 December 2008 | Botswana, Maun

Hallo

Na een wat rustigere perode maken we ons op voor het laatste stukje werk van dit jaar (volgend jaar is er vast weer genoeg ander werk?!)

Vanaf morgen komen er weer wat gasten/ boekingen, we meten nog zien of ze allemaal komen, maar een paar in ieder geval wel!! Op 25 dec. hebben we nogal wat vrienden uit de buurt uigenodigd, maar het lijkt erop dat de meeste andere plannen hebben--> er zullen er vast wel een gezellig aantal overblijven om kerst gezamelijk te vieren!

Vorige week al verwend met 2 pakketjes van sinterklaas, deze week nog eens extra verwend met een pakket van de kerstman (dvd van earth = super mooi!!) Hartstikke bedankt, zo zijn jullie er toch weer bij allemaal deze kerst en we gaan jullie nu gauw zien dus dat maakt ook at het iets minder moeilijk is dan vorig jaar!

De afgelopen dagen hebben we tijd gehad voor relaxen, regelen en weer wat plan werk (wensen voor komende periode en volgend jaar). Rene is vandaag bezig met een vloer te storten om het zwembad heen en als het weer mee zit (regen in de nacht a.u.b!) dan hopen we het zwembad klaar te hebben rond oud en nieuw. Kunnen we een nieuwjaarsduik nemen!! Ziet er wer mooi uit met kleine muurtjes rond om het terras en straks tegels op de zwembad rand.

17 dec. hadden we een goede regenbui 31 mm, daarna is het eigenlijk weer te warm en droog geweest.
20 dec. zijn we naar de kerk geweest voor een avond dienst, met liedjes en kado-tje voor de kinderen en daarna gezamelijk eten voor allen (iedereen brengt wat mee en deelt daarvan!, erg goed idee en lekker)Gisteren waren we bij "vrienden" en hebben daar lekker gezwommen, gekletst en gegeten (pita met kipsalade!).

Nou iedereen een hele goede kerst en een super 2009 en tot gauw!!

p.s: Bert nog gefeliciteerd met je verjaardag
p.s: Daphne is vandaag jarig!!! Gefeliciteerd met je verjaardag
p.s:Esther en Mark alvast gefeliciteerd
p.s: Iedereen (de reacties op het vorige bericht waren weer een beetje teleurstellend) we vinden het heel leuk als we veel berichtjes lezen op de site!! Alvast bedankt

• 22 December 2008 - 08:19

Jose:

nou hier het goede voorbeeld: een berichtje. eigenlijk niet zoveel te melden. ik heb vakantie, maar een beetje fout gepland, want han moet nog 2 dagen voor kerst werken, dus pas vanaf woensdag met zijn drieen vakantie. dan ishet natuurlijk kerst dus dan doe jeook niet zoveel. bij pa's en ma's langs enbij caro en jeroen om de nieuwe kachel te bekijken (kan je je vast niet voorstellen dat wij zitten te stoken, terwijl jullie bijna smelten) verder moeten we natuurlijk josef,maria en jezus spelen, dus ik leef me de rest van de week maar in mijn rol in. ik zal eens ergens een ezel gaan charteren, kan ik daar een beetje op rond rijden.... misschien zie ik er wel ergens een die ik uit kan graven uit zo'n put. wel superleuk dat jullie nu ook echt contact met de buurt krijgen en daar dingen mee samen vieren. leuk hoor, en geniet er maar van. Teun poept nu zijn broek vol, ik ga hem snel verschonen anders zit heel zijn Iloveoma-romper eronder. en ma komt zo oppassen zodat ik om boodschappen kan,dus moet het er wel spik en span uitzien he!
    nou heelveel groetjes een fijne kerst en tot mails. doei han, jose en teun.

• 22 December 2008 - 08:26

Teun:

ik zit er lekker helemaal onder en mag nu in bad!! doei

• 22 December 2008 - 10:10

Kees En Nellie:

Hoi Rene en Marije,Zo:ikzit aan het langeweegje met een schone Teun die slaapt als een roosje.Gisteren zijn ze weer om de friet geweest,was weer gezellig.en nu op naar de kerst,Het wordt vast geen witte kerst maar wel wat kouder volgens Piet Paulesma.We zijn druk de kerk aan het versieren voor de kerst met een groepje dames.Ik ben al benieuwt naar het zwembad en de andere vernieuwingen,maak maar veel foto's.Hebben ullie mijn nopperfolie envelopje nog gehad voor Rene?Verder veel groetjes en liefs van Pa en Ma A xxx ps de laptop van Jose werktgoed he?

• 22 December 2008 - 12:45

Jeroeneke & Loes:

Hey René & Marije.....

Tof om te lezen dat het goed gaat met jullie en de zaken.
    Pffff een nieuwjaarsduik zou hier ook wel lekker zijn.....maar ik vrees dat ik met m'n gezicht op het ijs klap als ik dat deze week hier probeer....t wordt hier behoorlijk koud zegt Piet Paulusma.

Hier gaat alles z'n gangetje....het zijn rustige weken bij de vlinders, maar met Kerst hebben we 2 dagen volle bak! dus dan kunnen we nog ff knallen.
    Laatst zag ik moeder Nellie en ik begreep dat jullie in januari ff naar NL zullen komen! Thuisgekomen kwam ik achter het teleurstellende feit dat wij vanaf de 20e de vakantie hadden geboekt :-( ik weet niet precies tot wanneer jullie zullen blijven maar ik hoop dat we elkaar nog kunnen zien.

In ieder geval wens ik jullie en de hele familie & friends gang alvast superfijne kerstdagen & een spetterend & gezond 2009!

Groetjes

Jeroeneke & Loes

• 23 December 2008 - 08:33

Marije En Rene:

Hallo,

wij komen op 24 januari en vertrekken weer op 11 februari, dus zijn jeroen en Loes dan al wer terug of... Je moet het nooit vervelend vinden dat je een vakantie geboekt hebt.., we begrijpen steeds beter dat als anderen moeten werken de mensen in de horeaca vrij zijn en andersom!!! Heel veel succes met jullie volle bak dagen bij kerst en oud en nieuw!
    Waar zijn alle anderen....???
    p.s: mieke hoe is het nog afgelopen met je " salaris verhoging", heb je hem veel pijn gedaan?!
    p.s: Volgens mij zijn pa en ma van de kreeke (20 dec.) en Karin + Edwin (23 dec.) rond deze dagen hun ... jarig huwelijk aan het vieren--> nog of lvast gefeliciteerd.
    x x

• 23 December 2008 - 08:50

Cora:

Hallo Marije en Rene,
    Ook vanuit Zzee de allerbeste wensen voor fijne Kerstdagen.Zoals jullie dat gaan vieren lijkt OK.Zo is het ook bedoeld denk ik.Aandacht voor elkaar.Ook voor 2009 het beste toegewenst.
    Gisteren waren we nog even koffiedrinken aan de Wissekerkseweg.Je mams druk aan het ramen lappen en paps bezig met aardperen. Je begrijpt dat wij die deze week ook nog eten! Gezellig was het.Nou over enkele weken kunnen jullie daar ook van gaan genieten.
    Ik lees zeer regelmatig jullie stukjes.En begrijp dat de zaken gaan lopen.Nu zomer zeker en seizoen!
    De kinderen van Anouk (Hannah(5) en Max(2) hadden5 december Sinterklaasfeest op de Nederlandseschool.Anouk zit nl in het bestuur.En op 8 december Kerst op hun eigen school.(de internationale school).Daarna vakantie tot 5 januari.
    Voor jullie :Het gaat jullie GOED.
    (tante) CORA Ja, Marije zo noemde je me ook nog op jullie afscheid.Het klonk erg lief.

• 24 December 2008 - 10:30

Mieke:

Ow ja 13 december dat was het; de dag van de mis/behandeling van de grote baas... Nee hoor, ging hartstikke goed! Heb veel complimenten gehad en het was dus een geslaagde dag, nou ja dat geslaagde zullen we zien op 7 februari! Dus jullie zijn er ´´live´´ bij om dit (hopelijk) met mij te vieren!!
    Verder weinig nieuws, ik heb lekker vakantie en moet 6 januari pas weer aan de slag.
    Ga nu weer verder in de voorbereiding om Dennis vanavond weer eens te pesten!
    Dikke kus!

• 24 December 2008 - 12:09

Pieter:

Heej! Marije en Reneej!

Hier is het aftellen begonnen, bijna kerst dus. Ik moet zeggen dat ik nog niet echt in de stemming ben. Ben op het moment directeur van de afdeling op mijn werk (Ben één van de weinige overgeblevene die nog werkt) en op de radio draaien ze voor de zoveelste x Marije;) Carey met het nummer "All I want for Christmas”….en jawel! Ook Flappie is weer van de partij! (what’s new!!) Maar we hebben vanavond met zijn allen bij Dennisje afgesproken dus dat moet gezellig gaan worden! En wellicht dat ik dan wat meer in de (Kerst) stemming ga komen!:D Ik geloof niet dat er een witte kerst in gaat zitten want de temp. Is vandaag nog boven nul en echt in de lucht zitten doet het ook niet.
    Jullie nog plannen bij de kerst of zijn jullie hard aan de arbeid?
    In ieder geval hele fijne dagen en tot volgend jaar!
    Groeten Pb

• 24 December 2008 - 14:47

Karin En Fam:

Hoi Hoi weer leuke berichten van iedereen. jullie hebben het er maar druk mee, zwembad gasten en vrienden over de vloer hopelijk wordt het heel gezellig 2e kerst, en natuurlijk ook 1e kerst maar dan moeten jullie werken begrijp ik. wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor 2e kerst, brunch met pa en ma. 1e kerst mogen we aanschuiven bij de fam traas. zaterdag en zondag nog even werken en dan rust. jullie komen eigenlijk veel te kort naar nederland als je iedereen wilt bezoeken. n volop wilt genieten van pa's ma's zussen en neefjes vooral het nieuwste neefje zal jullie aandacht wel opeisen denk ik. hij zal wel gegroeit zijn denk ik!!! vanuit lewedorp op kerstavond wens ik jullie alvast een goede 1e en 2e kerst en we sms een vast nog wel even. groetjes ka en fam. xxx

• 24 December 2008 - 16:22

Jose:

hoi rene en marije,
    nou het is al bijna kerst, wat is dit jaar mega snel voorbij gegaan. ik heb echt niet het idee van 24 december. ik kreeg wel even dat idee toen ik even in de jumbo was, met heel goes tegelijk!! maar niet direct het rudolfgevoel!! vanavond ga ik naar de nachtdienst en dan komt het meestal wel. morgen mag teun zijn bloesje aan, staat wel een moter op, maar toch behoorlijk kerstsjiek hoor. zijn papa en mama zijn ook niet zo deftig, dus dat past zo wel prima bij elkaar. ik hoop dat ie het schoon houdt. 2e kerstdag zal hij wel in lappen moeten ofzo als hij jezus is, ik ben benieuwd wat wij aan moeten, waarschijnlijk ook lappen/kleden of een soort jurk!! caro zou fotoos nemen, dus je kan later nog wel zien, hoe kerstig we erbij liepen... ik moet nu mijn witlof afgieten, dan kan hij in de oven. heel veel liefs van ons. werkze en genietze met kerst. ik hoop dat het gezellig wordt, ook met je gasten. die hebben ook de kerst die ze nooit meer vergeten, en dat delen ze dan toch mooi met jullie. neem een gluhwijntje op ons (gewoon wijn in een pannetje, met wat kaneel ofzo) xx jose, han en teun.

• 25 December 2008 - 11:52

Caro:

Ha rene en marije, en iedereen die het leest, vrolijke kerst!!

Heb het een beetje druk, druk, druk gehad, maanag, dinsdag koopavond, gisteren werken, en toen naar de avondmis in lewedurp, en daarna soep eten bij fabienne, was gezellig.
    karin en de rest van de van de kreeke gang ook gezellige dagen, heb ook jullie adres niet, en heb het ook nog niet opgezocht, dus een kaartje gaat vast niet meer op tijd aankomen.
    straks naar pa en ma, eerst nog eens een rondje luchten,morgen naar de levende kerststal hier op het dorp en naar jeroen zijn fam.dus de dagen zitten weer vol, maar wel gezellig.

Nou, jullie werkse succes met alles, en veel gezelligheid met de visite.

Liefs caro.

• 26 December 2008 - 18:28

Kees En Nellie:

Hoi Rene en Marije,Hoe gaat het? al visite gehad of gasten? Wij zijn vandaag naar de levende kerststal wezen kijken,Jozef en Maria en het kindje Jezus,dat waren Han Jose en de kleine Teun,verder waren er engeltjes,herders met 2 schapen en de drie Koningen,Het was erg leuk,zeker voor kinderen.Er werd gezongen en het kerstverhaal werd voorgelezen.Nadien zijn we bij Caro en Jeroen gaan koffiedrinken en naar hun nieuwe houtkachel gaan kijken,mooi hoor.En nu zitten we bij ons eigen kacheltje want het is buiten best koud,het gaat vast vriezen vannacht.Jullie hebben nog geen kachel nodig denk ik,is het nog zo warm?Vermaken jullie je nogal?ook een beetje in de kerstsfeer?Meer weet ik niet te schrijven dus stop ik maar fijne dagen nog en tot mails of sms.veel liefs en groetjes van:Pa en Ma A.xxx

• 27 December 2008 - 16:25

Jezusje:

ha tante marije en oom rene, je zal het niet geloven maar ik sta vandaag op de voorpagina van de krant! niet te herkennen hoor, want ik ben jezusje in de kribbe! het was erg leuk, en iedereen vond met schattig dus ik heb nu veel fans! verder alles prima hier. vandaag weer een beetje een normale dag. beetje opruimen, beetje klussen, straks gewoon macaroni eten!. hoe hebben jullie het gehad met kerst. druk en gezellig hopen we. is er in afrika ook een traditie van kadootjes of een kerstboom/kerstmuts? nog geplonst in jullie zwembad?? nou heeeel veel groetjes van han jose en kleine jezus!!

• 28 December 2008 - 21:46

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Lieve Marije en René,
    Fijn je weer even gehoord te hebben. Hier gaat alles prima. Het is behoorlijk koud. We halen de winterkleren voor jullie te voorschijn. Het Schenge is nog niet helemaal dicht. Er is nogal wat wind. De Weel "voor Pa z'n ouderlijk huis" lag wel helemaal dicht.
    De Kerst is al weer voorbij. Kerstavond om 10 uur zijn wij naar de Kerstmusical geweest in de Kerk in 's-Heer Hendrikskinderen. Het was een mooie uitvoering, met een groot koor uit 's-Gravenpolder en leden van de kerk. Hier was geen levende Jezus, maar een pop. 2e Kerst heerlijk bij Karin gegeten. Alles prima verzorgd.
    Met Oudjaar bakken we weer oliebollen. We bewaren er wat voor jullie in de diepvries.
    Hebben ze bij jullie ook vuurwerk? Of luiden ze het Nieuwe Jaar op een andere manier in?
    Hier is er heel veel gevaarlijk vuurwerk te koop, vooral uit België.
    Verder niet veel meer te melden.
    Heel veel liefs en een
    goed en vooral gezond 2009.
    Dikke knuffel Pa en Ma.