dru,druk en ..pizza..
Door: renemarije
28 November 2008 | Botswana, Maun
ff snel een nieuw bericht, we hebben het nog steeds erg druk, gemiddeld ongeveer 6 a 7 kamers vol per avond --> goede zaken!! Ja nellie wij dachten ook dat het seizoen een beetje klaar was.. niet dus, nog maar ff volhouden en dan komen we bij jullie " uitrusten" ??
De keuken en receptie werkt wel goed, dus dat is prima. Personeel is wel weer een beetje aan het klagen, te veel werk, te weinig geld etc. Maar we vinden vast wel een oplossing.
Gisteren avond hadden we een relaxte avond, we hebben de sleutels gewoon aan de gasten gegeven en verteld dat wij "uit" waren. Eerst zijn we bij onze voormalige buren op bezoek geweest (Karine, Nathaniel en T + J). Was gezellig, we zien hun veel te weinig en het was leuk om ff bij te kletsen. Daarna zijn we pizza gaan eten bij een restaurant valkbj vliegveld (die zijn pas van eigenaar verandert en we wilden wel eens zien of het goed gaat!) Gezellig (heel vriendelijk echtpaar Z.A) en op donderdag avond pizza speciaal -- 60 pula per persoon betalen en zoveel pizza eten als je maar wilt (ze komen dan met een bord met een gevarieerde selectie rond en dan pak je zelf wat je wilt). Pizza's waren er lekker en de avond was gezellig en relax --> hadden we nodig en verdient.
Verder niet meer al te veel beestjes, maar ook niet zoveel regen, dus minder beestjes is oke (super zelfs!!), maar het mag wel weer een buitje doen hoor. We hebben best wel wat butternut (soort pompoenen), mais (ook siermais van pa van de Kreeke), spinazie, paprika en lenteui en die gaan allemaal aan het eind van de dag slap hangen vanwege gebrek aan water --> we blijven ze gewoon kraanwater geven en dan overleven ze het wel.
Veel liefs weer en dikke knuffels
p.s: familie bedankt voor jullie emails, smsen, post,etc --> we genieten daar erg van en houdt ons gaande!!
p.s: waar zijn de anderen.... Mieke, Pieter, dennis, etc, etc--> hebben jullie een andere website of zo?
p.s: tot de volgende berichtgeving
28 November 2008 - 08:50
Jose:
klinkt lekker die pizza's! zeker met zoveel verschillende,hoef je ook niet te kiezen! wat lekker dat jullie gewoon een extra seizoen draaien qua gasten! wel druk voor jullie, maar kan je wel extra vaak uit eten met die centjes! vandaag hebben we samen een dagje vrij, laatste dag van mijn verlof. dinsdag ga ik weer echt beginnen. heb ik alleen afgesproken dat er iemand tegels komt halen, (via prikbord gratis af te halen)zit ik nu al vanaf 9 uur benee!! eigen schuld dikke bult! maar goed het is weer een beetje meer aan de kant dan! ik hoop dat het hier droog blijft en bij jullie een buitje doet, ook voor jullie moestuin! toch nog een beetje boereninvloed geloof ik he!! Ik zou het er maar in houden hoor lekker zo nu en dan uit eten, dat verdienen jullie wel! want van uitrusten hier zal niet veel komen denk ik. je moet wel niets, maar iedereen wil je toch zien en dan moet je toch weer wat. kan je geen videotje maken van jullie huis ed, neem je dat mee en draai je het af op de ocmputer, scheelt al heel veel steeds hetzelfde praatje! laat je straks maar lekker verwennen hoor, hier, niet koken, geen bedden opschudden, niet wassen, enzovoort. geniet je gewoon van al het geklets met iedereen en dat ze koffie voor je zetten met lekkere dingen (want iedereen denkt dat er bij jullie niets te krijgen is!!) maar voor die tijd moet je ook maar goed voor jullie zelf zorgen, want het is toch nog wel 8 weken voordat het zover is! zonde om die tijd alleen maar te wachten tot je naar nl komt, geniet ook maar lekker van jullie superplekje daar, want jullie hebben het toch maar mooi voor mekaar daar in afrika! ik heb nog een boekje gekocht van herman van veen over hotseknotsbotswana, daar is een ziekte waar je jeweetwel er van af valt en dan mag je niet meer lachen... het gaat over alfred jodocus kwak en is verzonnen hoor rene, wees maar niet bang voor je jeweetwel!! heelveel groetjes uit kwedamme,
han jose en teun. xxx -
28 November 2008 - 12:39
Pieter:
Ja! Te gek dat ik zo gemist wordt, maar heb ik een keer een reactie overgeslagen omdat de inspiratie bal uitgeput was, word ik vergeleken met Dennis! Én Mieke! Heej! Mooie boel;)!
Die Pizzeria klinkt niet verkeerd! Lekker zo een btje variatie in je Pizza! Vanavond hebben we de Sint verzocht of hij dit jaar weer eens de Tjoba kantine aan zou willen doen en hij ging daar zijn best voor doen heeft hij beloofd! 40+ zenuwachtige overactieve kinderen…Ik heb er nu al zin in…Doen jullie ook nog iets aan dit Nederlandse gebruik? (zwarte pieten genoeg!:D;))
Hopelijk houden jullie het nog even vol met alle druktes aldaar en zien we jullie snel weer in het Nederlandse!
Groeten PB
29 November 2008 - 15:50
Pa En Ma V.d. Kreeke:
Hallo Marije en Rene,
Goed voor de zaken zoveel gasten, fijn dat de keuken en receptie goed werken en prima minder beestjes, maar jammer geen regen. Soms zit het mee en soms een beetje tegen. Hier gaat alles prima. Het is wel een beetje koud, maar dat hoort bij november
en december. We gaan nu douchen en aankleden, want we zijn uitgenodigd voor een diner bij Addie. Leuk toch? Groetjes en dikke kus Pa en Ma. -
30 November 2008 - 11:05
Caro:
Ha rene en marije,
Klinkt goed allemaal, en nog steeds druk, op zich wel prettig zeker voor de pingels.
En pizza, lekker, kan je alles proberen, in plaats van altijd hawai, want die is zo lekker.
Hier alles prima, we zijn weer ontwaakt, al een uurtje of wat, druk weekje gehad, gaat weer komen, ook weer leuk.
Gisteravond met de vriendjes en vriendinnetjes uit eten geweest bij de lachende koe, daarna nog naar het cafe, en tegen 3en waren we thuis, dus de nodige biertjes zijn genuttigd.
Ik heb gereden, vanmiddag de kleine zakloop rennen bij nisse met ariane en sigrid van de hardloopclub, en daarna verjaardag van jeroen zijn pa.
gisteren nog even bij jose geweest, ma was er ook met haar nieuwe mobiel, dat is dus de hipste van de hele familie allemekinders volgens mij.
Verder kijken we uit naar 24 januari.
Marije kunnen jullie een pannetje of wat van die butternutsoep meenemen??
Nou, succes met alles, x caro.
01 December 2008 - 13:09
Kees En Nellie:
Hoi Rene en Marije.Ik dacht,even een berichtje wij hebben niet veel nieuws te melden hoor,en jullie maar gasten ontvangen,jullie krijgen gewoon een goede naam.Hoe gaat het met de kleine van de tuinman?Als hij net zo goed groeit als Teun,mogen ze niet mopperen,vanmiddag ga ik nog even kijken lekker op de fiets dat is een leuk eindje om op de fiets te doen.verder geen nieuws veel liefs en groetjes van ons tot mails of sms (dat is nu nog leuker met mijn nieuwe mobieltje) doei en werk ze he Pa en Ma Axxx -
02 December 2008 - 18:34
Mieke:
Mijn excuses voor de lange afwazigheid! Maar verwacht nu ook excuses van jullie, want in 1 zin genoemd worden met Dennis en Pieter :( ? Beet je jammer dat jullie me tot dit soort schorem rekenen! ;) Verder gaat het hier goed, Corneel heeft het hartstikke druk, hij verhoert ehm ik bedoel verhuurt zich momenteel aan Abel Potappel, juist de vader van Koen en Wouter en heeft het prima naar zn zin daar! Als hij maar niet denkt dat ik ook op Ierseike ga wonen!! 1 minpuntje, we zijn nu al een maand of 2 a 3 1 katje kwijt. Het rode katertje Barros is pleite. Corneel zei al '' Hij lijkt op mij en is op uitzending gegaan..'' Jammer, maar we hadden ze ook niet gechipt ofzo dus vette pech.
Goed om te horen dat jullie het zo druk hebben! Want niks doen is ook niet de bedoeling toch?! Mijn cursus gaat prima, volgende keer moet de baas mee en ga ik hem behandelen, lijkt me een prima moment om over salaris te hebben! ;)
Ik ga kappen, veel plezier en tot snel!
Dikke kus -
03 December 2008 - 11:46
@Mieke..
Schorem geloof ik!!??
Wou jie de kerst nog mea meake?
;):D -
04 December 2008 - 11:20
Rene En Marije:
Ho ,ho, ho onze excuses voor Mieke, Pieter en Dennis --> die willen blijkbaar niet met elkaar vergeleken worden, maar zo krijgen we wel leuke en veel reacties --> volgende keer weer maar zo iets proberen?! Niet zo veel nieuws to melden, we leven nog steeds... van het weekend weer een groep gehad van gemiddeld 6 personen, slapen, ontbijt, lunch (geen boterham, nee.. uitgebreid gekookt natuurlijk we doen niet voor minder..) en 's avonds ook weer warm eten, dus best wel pittig programma en ook weer lekker centjes verdienen. Onze kok is er maar weer eens ziek van en ook onze nachtwaker is al vanaf 1 dec. niet op komen dagen... ik wens je veel personeel!!! Verder alles prima.
Hebben jullie van de week (maandag of dinsdag) ook een hele bijzondere verschijning gezien aan de hemel.. nee geen ufo of zo of zweverige taal, maar blijkbaar stonden Venus en Jupiter naast de maan. Het was een heel mooi gezicht net een lach (de maan) met 2 lachkuiltjes (jupiter en venus) volgens de " geleerden" op de radio is het iets wat men maar 1 x per 100 jaar ziet of zo, dus toch wel erg bijzonder, hadden jullie dat ook of... Heel veel groetjes en tot gauw!! -
04 December 2008 - 11:47
Pieter:
Ja ja...Dus dat is de insteek..zullen we maar weer moeten beginnen met dennis te beledigen..:D moet hij het alleen nog wel lezen..
Ik heb geen bijzonderheden aan de hemel gezien een dinsdag. Moet ik zeggen dat ik ook niet echt naar boven aan het staren ben geweest. Er kwam ook weinig goeds van boven behalve een hoop water dan...
Groeten Pb
08 December 2008 - 17:27
Pa En Ma V.d. Kreeke:
Hallo Marije en Rene,
Wij hebben ook niets gezien, maar er stond wel iets van in de krant. Wij staan 's-avonds ook niet zo lang buiten, want het is behoorlijk koud. Donderavond met Addie naar Bert Visscher in Middelburg. Was goed, maar hij gaat wel heel erg snel. Vrijdag op visite geweest bij neef (van Pa) Wim en Edith in Middelburg. Hebben we ontmoet op de reunie van de fam.v.d. Schraaf.
Was heel gezellig. Zaterdag heeft Pa hele dag gewerkt in Yerseke in de tuin van Eef en Wouter. Fundering graven voor garage. Met kraan van Edwin.
Nina kwam thuis en bracht een heel mooi kerststuk mee. Door haar moeder gemaakt.
Ik ga nu eten.
Groetjes en liefs Ma