Lekker taartje en leuke foto's
04 Februari 2006 | Botswana, Maun
We hebben vorige week dus nog 2 taarten gekocht voor Rene z'n verjaardag, maar toen we de taarat gingen aansnijden bleken ze beiden aan de onder en binnenkant beschimmeld te zijn (niet zo echt leuk als er o.a. 5 kinderen met verwachtings volle gezichtjes zitten te wachten op een lekkere tractatie)--> lekker taartje dus?! We hebben de volgende dag wel ons geld terug gekregen, omdat we er foto's van hebben gemaakt. Over foto's gesproken, het duurt erg lang en kost veel internet minuten om de foto's te plaatsen, helemaal omdat we in de tussen tijd niks anders kunnen doen dan wachten.
Immigratie/ verkrijgen van visum gaat ook nog niet zo vloeiend, maar onze 30 dagen zijn al met een maand verlengd en nu wachten we op onze langere verblijfsvergunning. De directeur van Thuso doet erg zijn best en heeft inmiddels al ongeveer 3 brieven geschreven in ons voordeel.
Op het werk wordt het steeds drukker, de clienten die op het revalidatiecentrum verblijven zijn er nu ook allemaal en planning/ organisatie is niet de sterkste kant van Thuso (volgens onze begrippen in ieders geval). Rene doet echte heel veel verschillende dingen (meubelreparaties, daklekkages herstellen, chaffeuren als dat nodig is, enz, enz.). Marije vergaderd ook veel (alles moet soms 10x besproken worden en overlegd, voordat er iets beslist kan worden). Sommige clienten (met name inclients) zie je 3x op een dag en dan weet ik soms niet meer wat ik nog voor nieuws moet bedenken, maar andere zie je 2 of 3x per week en dan is het wel heel gaaf om te zien dat er vooruitgang in zit of dat ouders (caretakers) blij zijn met de adviezen die je geeft. De therapie aan de inclients is soms te vergelijken met 10 uur achter elkaar rijlessen, dan ben je op een gegeven moment ook niet meer zo geconsentreerd?! Bovendien heb ik op dit moment nog erg veel moeite met alle namen van de kinderen/ouders, enz. Het is dan soms een hele zoektocht voor wie ze nou eigenlijk komen (sommige gezinnen komen met 5 personen, waarvan er 1 therapie nodig heeft, maar welke??= om het zo te lezen is waarschijnlijk grappig, maar als je daar zit voel je je soms een beetje dom (heeft het koninklijkhuis ook wel eens last van?)
Heel veel groetjes en liefs Rene en Marije
P.s: Ome Kees nog gefeliciteerd met je verjaardag!
P.S.p.s: Edwin en Arjen allebei van harte en nog vele jaren!
04 Februari 2006 - 10:04
Mieke:
Joehoe, dat klinkt leuk allemaal! Misschien moet je fotos maken van allemaal enop hangen met de juiste naam eronder heb je gelijk een leuk behangetje! Nou wat een nuttige tip zeg! De groeten op handen en voeten, tot het volgende verslag! Dikke kus, Corneel en Mieke -
04 Februari 2006 - 13:14
Dennis:
Hoi allebij, klinkt allemaal weer fantastisch, behalve die taartjes dan, ben erg benieuwd naar de foto's ga zo kijken en ben weer benieuwd naar het volgende verslag, hebben jullie nog geen last van heimwee?
het allerbeste verder -
04 Februari 2006 - 13:16
Dennis:
waar staan die foto's dan? -
04 Februari 2006 - 14:40
Pa En Ma V.d.Kreeke:
We hebben jullie berichtje weer gelezen. Het is allemaal nog niet zo eenvoudig. Je kunt de handicap dus niet direct aan de kinderen zien?? Het zijn dus geen kinderen met geamputeerde ledematen, zoals Gerda vertelde???.Ik ben weer ijverig aan het bakken voor m'n verjaardag, dus geen beschimmelde taart. Voor afd. F. heb ik cake en kruidkoek gebakken en nu voor de badminton een soort appelplaatkoek. Pa brengt nog even openhaardhout naar Ko Francke en dan gaan we koffie drinken. Volgende week ben ik de hele week vrij en Pa moet de hele week werken. Goed geregeld!! Ik stuur nog een mailtje per hot.
Liefs en groetjes Ma en Pa -
04 Februari 2006 - 17:43
Marianne De Roo:
hallo marije en rene. namens arjan harstikke bedankt voor de felicitatie, maar hij is er zelf niet, zit met laura en fam. in milaan te genieten van zijn geboortedag. Dus ook voor ons geen (beschimmelde) taart. Leuk steeds die verslagen van jullie, lijkt me heel leuk om daar te werken, maar zeker heel moeilijk vanwege de taal, veel kan je met handen en voeten, maar toch niet alles he, dat zullen jullie zeker wel merken. ik doe jullie namens arjan veel groeten (zal hij wel goed vinden hoor)en nog veel werkplezier. tot een andere keer weer, groetjes adrie en marianne de roo -
05 Februari 2006 - 14:14
Kees En Nellie:
Hoi Rene en Merije,
Leuk om weer iets van jullie te horen,Wel sneu van die taart,heb je nog andere gegeven?Hier alles goed niet zo koud meer,Groetjes en xxxvan Pa en MaA. -
05 Februari 2006 - 20:19
Karin:
heel erg zonde van de taart, zeker voor de kids. Wij hebben ook weer veel te veel taart gegeten, dus ik ga weer joggen morgen. Heel veel succes verder en tot mails. gr Ka -
11 Februari 2006 - 11:37
Nicole:
nou klinkt lekker beschimmelde taart!
en natuurlijk hopen dat de verblijfsvergunnung geregeld kan worden!
anders moeten jullie eerder terug komen?
of dat niet!
nou veel succes daar en tot mails
kus nicole -
11 Februari 2006 - 23:03
Caro:
He rene en marije,
Hoe was het bij jullie van de week? Veel kunnen doen? Hier alles prima,niet veel bijzonders eigenlijk, dus jullie missen niks.
Nou, de groetjes en succes maar weer, groetjes caro.