Jammer... maar helaas - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu Jammer... maar helaas - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

Jammer... maar helaas

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

12 Juli 2010 | Botswana, Maun

Hallo Hallo... natuurlijk is deze titel n.a.v. de voetbal wedstrijd gisteren avond. Echt super balen, maar ze zijn vechtend ten onder gegaan... mooie wedstrijd, genoeg kansen, super spannend maar net niet genoeg. Beide partijen verdienden te winnen en zo is toch altijd nog beter dan met penalties verliezen of..??

Rene's favourite moment van de wedstrijd was de overtreding van de Jong.. lettelijk vechtend ten onder. Marije d'r favourite moment was (meerdere eigenlijk) de super goede reddingen van van Stekenburg.

We waren met een gezellige club van ongeveer 15 pers (heel gemixt: amerikanen, noorwegen, nederland, engeland) sommigen waren voor Spanje anderen natuurlijk voor ned. het was gezellig en gemoedelijk!!

Vandaag dinner voor min 11, dus weer ff aan de bak?! Ook a.s. vrijdag grote club voor eten. Is goed lekker wat gasten en bezigheden.

De voeten zijn nog droog en het water komt op dit moment bijna niet meer omhoog, maar het gaat ook nog niet zo naar beneden. Het water veroorzaakt wel overlast mensen kunnen moeilijk bij hun huis, bruggen worden gevaarlijk of onbegaanbaar omdat het water er overheen loopt i.p.v er onderdoor (ddordat rivier zo hoog staat kan het er niet snel genoeg onderdoor stromen). Hier is alles nog ok en de grootste dreiging lijkt voorbij.

verder nie veel nieuws, veel liefs en x van ons
p.s: Ome Rinus nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag
p.s: Karin leuk je nog ff gesproken te hebben, bedankt voor belletje!

• 12 Juli 2010 - 14:04

hoi hoi

• 12 Juli 2010 - 14:04

hoi hoi

• 12 Juli 2010 - 14:08

nog een keer dan maar
    ja de redding van de keeper, super he. maar ja jammer hoor.we hadden graag gewonnen. alle oranje dingen kunnen weer in de zak op zolder, de volgende keer beter. bij jullie water overlast, hier nogsteeds tekort, hoewel er nu toch fikse onweers buien over ned gaan, plakkerig warm dus. edwin is zich aan het opmaken voor de zwarte cross. van donderdag tot maandag. lekker feesten. heel veel kusjes kroelen en groeten, veel succes met gasten ka mis je maar kijk ook ontzettend uit naar dec. xxxxx

• 12 Juli 2010 - 14:51

Jose En Mannen:

ha
    teun zit bob de bouwer te kijken dus ik kan effe typen. gister balen inderdaad, maar ja we vergeten het maar weer. verder heb ik niet zoveel nieuws. zaterdag naar de heinkenszandse braderie geweest, 3wieler voor teun gescoord en nog schattige kleertjes, onder andere mini uggs voor zijn toekomstige zus. die zit nog lekker binnen en geeft geen aanwijzingen er binnenkort uit te willen, dus zal wel weer over de datum gaan. nu niet zo erg, want het is hier echt bloedheet, geen bevallingsweer.
    vanavond komt han zijn moeder weer eten, die komt altijd op maandag. we eten lasagne. teun heeft net al geverfd, alles zat er onder, maar ja we poetsen het wel weer op. had ie eerst gevingerverfd, kreeg hij ook nog jeug op zijn hoofd geloof ik... maar overgegaan op verven met een kwast, want van vingerverf werd het handenverf, je zag geeneens het plaatje meer wat we eerst hadden getekend... nu weer extreem prachtige kunst, dat snap je wel...
    wat heb ik nog eens te melden?? han is bezig met de trap te schilderen, maar pas na de bevalling leggen we er vloerbedekking op (ivm de stank), ook is hij met martin bezig geweest om een pilaar te metselen tussen de schuurdeuren, daar komen binnenkort roldeuren in. wordt wel mooi denk ik. ik heb aardbeienplanten gezet een week of 7 geleden en de voorspelling van de verkoper klopt, over 8 weken kan je oogsten, nou we hebben al 2 aardbeien op, echt hele lekkere dat snap je wel.... nou verder heb ik niks beleefd... groetjes weer van ons alledrie doei han jose en teun. xxx

• 17 Juli 2010 - 08:59

Johnny:

Over 2 jaar EK. En over 8 jaar kunnen we hier gewoon in Nederland het WK volgen :)

• 19 Juli 2010 - 05:53

Caro:

Ha rene en marije,

Hoe is´t met jullie,
    ik wil een vraagteken doen, maar hij staat op zijn engels of zoiets, iemand een idee hoe je dat verzet=
    Maar druktes gehad van het weekend of ook een beetje weekend kunnen houden=
    Hier alles goed, ik miest zaterdag werken en gisteren heb ik je fietst op de wielrenfiets van suzie, die mocht ik een week of wat lenen, om te kijken of ik het wat vind, gisten 5km gereden en het is echt wel leuk, al fietst het echjt wel anders dan op een gewione fiets, en aan het zadel ben ik ook nog niet echt gewend.
    Gisteren ook nog wat geschilderd, jeroen het wit en ik het blauw, de achterkant van het huis is bijna klaar.
    Verder is het hier mooi weer, en we volgen de tour, en heben natuurlijk veel zin in de vakantie, al duurt dat nog wel even!!

Ik heb verder niet zo heel veel te vertellen eigenlijk, dat het gisteren nelson mandeladag was, maar dat hebben jullie vast ook wel mee gekregen.

Nou, een fijne week en de groetjes...

• 19 Juli 2010 - 07:00

Simone Van Ruler:

Hoi Rene en Marije!!

Hoe is het daar bij jullie. Al een beetje bijgekomen van de voetbalkater?? Wij (Maaike, Simone & Ronald) hebben gekeken op de markt in Breda en dat was (vooral voor de wedstrijd) echt gezellig. Wel erg druk dus Maaike en ik zijn wat naar de zijkant gegaan waar we op een hoogje/drempel van een restaurant een schitterend zicht op het scherm hadden. Ronald bleef bij zijn broer en zijn vriendin staan in de menigte. Oh, verschrikkelijk, daar kan ik echt niet tegen zo druk vol en in de zweterige oksel van mijn buurman. Ieuw!!

Wel jammer dat er niet even gescoord was door Nederland (hadden we tenminste even kunnen juichen met z’n allen) maar met de uitslag konden we wel leven. Helemaal toen we langs een spaans cafeetje liepen en de Nederlanders de Spanjaarden begonnen te high-fiven. Kippevel!! Dat was wel even een emo-momentje, vond ik. Net als het moment dat Mandela het veld op kwam….toen hield ik het maar net droog!

Wel gek dat wij (alweer) een jaar geleden daar ook nog waren. Realiseerde ik me toen ik vorige week op de bank zat en het gemaakte fotoboek door keek. Wat is de tijd snel gegaan, zeg! Vorig jaar zaten we te stressen voor de 60-jarige bruiloft van opa&oma en ook waren onze gedachten bij het pakken van de tassen en de dingen die gingen komen en nu is het alweer een jaar geleden.

En voorlopig even geen vakantie voor ons. Iedereen om ons heen is er vandoor maar wij hebben pas plannen voor eind augustus/begin september. Waarschijnlijk naar Italië. (in de buurt van Florence) Maar ja, aangezien die enorme hitte niet echt wat voor ons is en we ook nog de puf willen hebben om wat te kunnen doen kunnen we beter na het seizoen gaan. Verstandig he?!

Nou, ik ga maar eens beginnen het huis op te ruimen en schoon te maken. Is er de afgelopen dagen niet van gekomen want we hadden een nichtje te logeren vanaf donderdagmiddag. En ja dan ga ik niet de stofzuiger uit de kast halen…..dan doen we leuke dingen! Maar ja, dat betekent wel dat ik het nu allemaal nog moet doen… Zucht!

Simone