het wk komt er aan...
Door: renemarije
31 Mei 2010 | Botswana, Maun
Hoe is het bij jullie allemaal... hier goed. De winter is in aantocht, maar overdag nog steeds erg lekker weer hoor. zaterdag avond hadden we nog wat regen, maar gelukkig niet zo veel. Het water van de rivier stijgt iedere dag en ook dit jaar wordt het weer spannend hoever het nu echt zal gaan komen. We hebben al wel een soort van "noodpaln" met de buren, dus we gaan er vanuit dat het goed komt en dat we het water als het bij ons de oprit op sijpeld nog kunnen weren.
Het wk is in aantocht, we gaan proberen om het ook te volgen en op de avonden dat Ned. moet spelen misschien nog een paar nederlanders uitnodigen om te komen kijken. De voetbal gekte is hier niet zo groot hoor... eigenlijk zijn er op dit moment heel weinig toeristen in Bots vanwege de prijsverhoging in Zuid afrika en de wk. Na de wk denk ik dat we nog wel wat extra aanloop krijgen... maar nu is het een beetje te rustig. A.s. vrijdag komen er 4 nederlanders die eind maart vertrokken zijn uit ned. met de auto voor www.orangjeleeuwendoorafrika.nl, zal wel gezellig zijn en we kijken er naar uit.
Volgende week komen ze van Botswana tourism om onze B&B te beoordelen.. dus deze week nog ff wat aandacht voor details en wat regelzaken. Het is ook al weer Juni dus een bezoek aan de boekhouder moet ook nog geregelt enz,enz. Er is hier altijd wel wat te doen, maar tis leuke als er ook wat gasten zijn, dan gaat het meer vanzelf of zo??
Ik kan nog heel veel vertellen, maar voor jullie denk ik niet zo interessant.. wat nog wel leuk is misschien, vanmorgen zat er een wandelende tak op 1 van onze buiten lampen van minstens 35 cm echt een super grote.. best een beetje eng!?
Personeel gaat goed, maar blijft een grote uitdaging!! Chefs zijn ok, maar moeten nog veel leren. 1 van de nachtwakers slaapt alleen maar...dus daar willen we hem niet meer voor betalen, maar dan moet je weer op zoek naar een ander.. we maken wel een plan!
Heel veel groetjes en als jullie wk gaan kijken etc dan is er vast ook wel tijd voor een berichtje op de site?? Of is het lekker terassen weer!?
x x
31 Mei 2010 - 09:43
Dennis:
ja, natuurlijk weer als eerste! nou terasweer is het hier nog niet bepaald, maar dat kan nog komen, ik ga van de week ook beginnen voor het WK.... de viersprong aan de buiten kant bekleden met gras, en een oranjezeil over het dak, ik heb er zin in! we worden ook derde of vierde, dus we hebben nog heel wat wedstrijden te gaan.... groeten!
ps. je nichtje mieke is aan het veranderen.... in een soort "P.D." ze is nu blond en loopt op van die glaze hoge hakken erg bijzonder...
x dennis -
31 Mei 2010 - 15:50
Johnny:
Ik ben er ook weer eens.. Blijf jullie verhalen wel lezen hoor! Terrassen weer valt tegen. Pinksteren was erg HOT maar laatste dagen ist maar bagger. Maar dat is straks niet erg want in de 4-sprong is het meestal toch wel een graadje of 35 :) Veel plezier tijdens het WK!! Groetjes Johnny -
02 Juni 2010 - 12:27
Karin:
he hallo vanuit lewedorp
met een oplopende temperatuur hier in ned. vandaag 20 en zaterdag 24 graden heerlijk. het water is weer net als vorig jaar bij jullie bang voor overstromingen en bij ons water te weinig, voor de boeren dan he. hopelijk houden jullie droge voeten.
Zijn de tickets allemaal zoveel duurder dan nu vanwege de voetbal??? ze hebben ook nog lang niet alle kaarten verkocht hoor ik wel. er wordt hier ook veel gesproken over de veiligheid van spelers en toeschouwers. er is al iemand opgepakt die een aanslag wilde plegen op ned elftal. wij volgen het wel vanuit ons huisje op de tv. wel zo veilig. tijn gaat waarschijnlijk na de zomer vakantie ook op voetbal!!!?? we zien wel. alvast heel veel plezier met je ned gasten. ze zullen wel veel verhalen hebben. gisteren kreeg tijn te horen dat hij een week op borsele kamp mag met z'n vrienden, dus dat is wel leuk denk ik. alvast veel succes met de keuring van je b&b. zal wel goed gaan denk ik. heel veel groetjes van de hele fam.xxxxxx mis je ka -
03 Juni 2010 - 07:15
Pb:
Heej René en Marije
Wandelende tak? Das meer een wandelende stok dan!
Ik heb inderdaad wel wat gehoord van de oranjeleeuwendoorafrika.nl gebeuren, maar dat is toch een hele stoet met oranje auto’s?
Het weer begint er nu een btje op te lijken hier, tot in het weekend in ieder geval lekker weer rond de 20°.
De “WK-koorts” is op sommige plaatsen al duidelijk zichtbaar. Ik heb er in ieder geval zin an! Moet vrees ik Dennis wel gelijk geven betreffende de plaats waar Ned. eindigt.
@ Dennis: Dacht zaterdag ook even dat Mieke een metamorfose had gehad, leuk haar, leuke kleren, zag er allemaal goed uit! Maar dit bleek Mieke niet te zijn! Deze Mieke lookalike was namelijk POEP zat! Zou Mieke NOOIT hebben…vandaar….
Jullie ook veel plezier bij het WK! En tuurlijk laten we wel eens wat horen tijdens het WK!
Groetjes! Pb
04 Juni 2010 - 10:06
Johnny:
Kwam je gisteren nog een "wandelende tak" tegen bij de Perry PbP?
@Dennis: Het gras wil nog niet zo groeien aan de 4-sprong. Of gebruik je gewoon grasmatten? -
04 Juni 2010 - 17:28
Marije En Rene:
Er zijn 2 groepen hollanders op weg naar zuid afrika met de auto (en vast nog wel veel meer) 1 is oranjeleeuwen.. die moeten als het goed is bij ons langs komen, maar lijken nog al wat panne te hebben en vertraging.. en de andere is oranjetrophy (hadden we gisteren 1 gast van, leuke en interessante vent)
Wauw een mieke look alike... zou ik graag willen zien, maar zo zat??!
Leuk gras op de viersprong
geniet allemaal van het lekker weer dat er aan komt (als het goed is?!)
Veel liefs
06 Juni 2010 - 12:44
Pa En Ma V.d.Kreeke,:
Marije en René, Hallo, hallo, daar zijn we weer, terug van weggeweest. Heerlijk gefietst in Steenwijk en omgeving. Het weer was prima om te fietsen, toch iedere dag wel +/- 50 km. Hotel ook prima en alles wordt voor je gedaan heel ontspannend. Lekker koffie op een terras of een pannekoek voor lunch. Op de heenweg Hoorn bezocht en over de afsluitdijk naar Steenwijk, wel een beetje om, maar wel leuk, op de terugweg Kampen bekeken. Gisteren gewassen en om boodschappen. Vandaag wat regen, Pa druiven krenten en ik strijken. Vanmorgen Karin + Edwin + Kids om de koffie. Straks nog even tennis kijken.De wedstrijden van Nederland staan genoteerd in de agenda.
We zijn benieuwd hoe het zal gaan. Arjan Robben = geblesseerd.
Groetjes en dikke kus Pa en Ma. -
06 Juni 2010 - 22:01
Arjan:
hoi luitjes
eindelijk weer eens een berichtje van mij!! fijn te horen dat alles daar lekker reilt en zeilt!!
hier alles ook ok hoor alleen af en toe een beetje druk maar ja dat zal ook wel nooit veranderen!
de groetjes daar
liefs arjan -
07 Juni 2010 - 12:00
Mieke:
Hey!
Jajaja jongens zo kan die wel weer he? Ik snap het wel hoor, tis allemaal grootspraak want meisjes plagen is kusjes vragen!! Hahaha maar goed verder alles goed hier. Zaterdag lekker naar het strand geweest, geen last van balletjes gehad!
Vrijdagmiddag lekker op t terras gezeten, gelukkig heeft Dennis wat hulp tegenwoordig want ook hij word ouder en dat was te merken aan zn humeur!! Afijn t zal wel oranjestress zijn???
Zo ik ga weer aan t werk, zal nog wel eens een privemail sturen.
Dikke kus -
07 Juni 2010 - 20:35
Caro:
Ha!!
Ja, die robben beetje jammer, maar hij gaat behandeld worden door een "speciale"dokter die hem heel snel kan laten genezen, dus wie weet??
Jeroen heeft zaterdag limburgs mooiste gefietst, het was erg gaaf, maar ook best wel pittig(zacht uitgedrukt,lees als halve zombies terug bij het huisje gekomen)
150 km.heuvel op, heuvel af;25 heuvels in totaal gereden, en dan komt je normale gemiddelde van 31km.per uur toch iets lager te liggen, maar goed, de finish gehaald dus super leuk.
Zaterdag is de mont ventoux aan de beurt, daar gaan ze met zijn 8-en heen.
Van't weekend met zijn 6-en 3 fietsers en de dames, ik ben voor't eerst naar een thermen2000 geweest, best even wennen al die blote mensen, maar het was toch wel leuk en relaxed. Nu weet ik ook wat een honingopgieting.
Maar ik ga weer stoppen,
laat snel weer wat weten,
Dikke kus.. -
13 Juni 2010 - 10:18
Dennis:
morgen is de grote dag voor ons landje, ik kan je vertellen ik ben er al een beetje zenuwachtig voor....maar de viersprong is erg mooi geworden samen met PbP en wiebe stevens en arjan de roo hebben we er iets fantastisch van gemaakt! weet niet of ik een footje naar jullie toen kan sturen moet je maar laten weten als dat kan
xx -
14 Juni 2010 - 09:48
Pb:
Jaja!! Nog ff en dan is het weer zover!! Dan gaan "ze"/WE er weer tegen aan!
Kroegje aangekleed, outfit gewassen en gestreken klaar aan de hanger en de zenuwen al een btje in de buik!;)
Hoe gaan jullie de match volgen? Ook het een en ander een btje versierd in het oranje??
Veel plezier en we houden jullie op de hoogte!