He, he eindelijk.... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu He, he eindelijk.... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

He, he eindelijk....

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

10 Februari 2010 | Botswana, Maun

Hallo Allemaal,

Hoop dat jullie niet al te ongerust geweest zijn.. we zijn vanuit Mozambique via Zuid Afrika heel huids weer tuis gekomen bij de B&B. alles stond er nog, maar op 15 januari hadden we een inbraak gehad en " natuurlijk" hebben ze de laptop meegenomen en onze externe harddisc. Af te wel geen emails, geen internet en geen contact/ mogelijkheden om contact te maken met het thuisfront als alleen door telefoon. dan komt er best wel wat op je af zullen we maar zeggen. Bovendien ben je ook vol van je reis en ook moe (gek he vakantie is toch om uit te rusten?!). Als je dan wat wilt gaan " puin ruimen" is de verbinding in Maun ook nog verschrikkelijk en loopt alles voor geen meter!!

Pa en de moeders stonden natuurlijk ook al weer heel snel op de stoep, dus dat vraagt ook het een en ander. Het is super gaaf om ze hier te hebben en we hebben de eerste paar dagen best wat regen gehad, klusjes gedaan, maar ook gezellig koffie gedronken, gegeten etc. Maandag was ma van de Kreeke jarig en ze heeft een hele mooie verjaardags taart gekregen van Bon arrivee (restaurant bij vleigveld!!) heel leuk en een super verrassing. Gisteren zijn we echt een hele dag de hort op geweest om dieren te spotten... het was giraffe dag want we hebben in totaal misschien wel 50 giraffen gezien prachtig!! OOk veel olifanten, impala's wel wat zebra's en als klap op de vuurpijl:... 13 wild dogs/ wilde honden = heel bijzonder om ze te zien hoor in het wild (ook voor marije de 1ste keer).
Morgen gaan we vliegen richting Kasane en dan van daaruit de Vic falls bezoeken. Zondag komen we dan weer terug. De tijd gaat echt super snel want ma allemekinders gaat dan al weer bijna terug naar huis, maar we gaan er eerst nog even goed van genieten en het gezellig maken. Vandaag is voor mij en Rene klussen inhaal dag, dus onze ouders zijn ook aan het werk gezet... vinden ze leuk hoor!! Pa hele dag snoeien en in de tuin werken. De moeders koken en schoonmaken, vanavond ovenschotel met gehakt en wortel en als toetje: appeltaart. Ons huis is helemaal gesopt en gezweemt.. fijn hoor!!!

Goed hoop dat jullie weer ff wat kunnen met deze info. Nog ff wat familie berichten hm,hm.

Arjan en Edwin nog gefeliciteerd met jullie verjaardagen.
Ome Piet van de Kreeke alvast gefeliciteerd.
Heb ff m'n agenda niet in m'n hoofd dus moet meer felicitaties etc schuldig blijven voor nu. En tijdens onze vakantie zijn er vast ook nog een paar vergeten?? Kees nog van harte, heb toen wel aan je gedacht!

Fam van de Kreeke sterkte op 21 feb. Heb van pa en ma van de Kreeke begrepen dat het verlies van Arjaan als een echte familie is gedragen. Bedankt voor de mooie sieraden/ herinering die ik gekregen heb!

Heel veel liefs van Ko, conny, Nellie Rene en Marije x x

• 11 Februari 2010 - 08:31

CoraP.:

He he dat lucht op!
    Goed te lezen dat alles goed is gegaan en nu maar GENIETEN.
    PS Wilde honden zijn zeer uniek.Anouk heeft er wel 10 jaar over gedaan voordat ze die spotte.Maar ik heb wel eens 51 olifanten op een rij gezien ,ook mooi.
    Groetjes CORA

• 11 Februari 2010 - 11:52

Jose En Mannen:

ha
    ik had het al via caro en pa gehoord, maar ben blij dat jullie het met zijn allen zo naar jullie zin hebben. lekker met elkaar jullie leven leiden en nog op stap ook. leuk hoor. wat een pech van die laptop, ik dacht dat er een nachtwacht was, heeft die niks gezien? zal je toch nog een bouvier aan moeten schaffen op den duur, of een dingo!! haha. hier alles rustig. het is weer aan het sneeuwen geweest, dus op pad met de slee, maar vandaag is eht echt mega koude wind, dus alleen bij pa op het erf rondgesleeed. ook leuk!! teun kan het onmogelijk koud krijgen want hij heeft een skibroekje en een jas muts en wanten aan. hij zit heel de tijd te lachen en wil niet meer in de auto, maar ja... na wat hangen en wurgen is het me toch weer gelukt hem in de gordel te krijgen. we zijn van het weekend allemaal een dagje ziek geweest, buikgriep ofzo, in ieder geval maakte de wc overuren en was het goed dat er veeeeel wcpapier was. genoeg vieze praat. van het weekend is het carnaval. en daarna hebben we heel de week vakantie. dus dat is wel lekker! ik heb verder niet zoveel te melden eigenlijk, dus stop ik er weer mee. veel plezier met zijn allen daar in het mooie afrika!! groetjes jose en mannen.

• 12 Februari 2010 - 09:54

Dennis:

eindelijk weer een verhaaltje! leuk dat het goed gaat, jammer van de inbraak!! ook leuk dat je nu lekker met de fam. bij elkaar bent wel bijzonder!

groeten en veel plezier!

• 12 Februari 2010 - 10:59

Mieke:

Nooit gedacht dat ik dit nog eens ging zeggen, maar ben het volledig met Dennis eens!

Dikke kus

• 12 Februari 2010 - 15:42

Pb:

Heej! Hier de 3de musketier!!;) Inderdaad sluit me aan bij de andere 2!
    Kan wel eens een opname komen doen voor een alarm systeempje!;)
    Groeten!

• 13 Februari 2010 - 09:04

Johnny :

Ook mee eens! Heb alleen geen stemkastje. Of kan ik ook smsen?

• 13 Februari 2010 - 11:16

Lange Achterweg:

Gelukkig, meest goede berichten van/over jullie, we wisten inmiddels wel dat de familie goed is aangekomen. Hoewel Merijn dit pas na enkele dagen heeft verteld. "O, ja, ik heb een sms-je van ome Ko dat ze goed zijn aangekomen". Geeft niets, we hopen dat de resterende tijd voor jullie allemaal fijn verloopt. Hier is het met de weersomstandigheden zeer matig gesteld, om niet te spreken over 'Kortom Uitermate Teleurstellend'. Koud, sneeuw, ijs en gladheid op de wegen met chaos in Nederland. Jammer van de inbraak bij jullie, geeft altijd een hoop extra werk en geregel. Geniet van de komende weken en voor Ma Almekinders, Ko en Conny een goede terugreis gewenst. Groeten van Rinus, Merijn, Wouter, Eefje en Marga

• 14 Februari 2010 - 20:39

Caro:

Ha rene en marije, moeders en vader ko,

Hoe is't daar allemaal, weer veilig terug op de b&b?
    Ik heb alleen maar gave sms-en gekregen, dus volgens mij was het hardstikke geslaagd.
    Hier alles goed, gisteravond naar de carnaval geweest met mariet, was erg gezellig, dacht eerst nog dat ik ook buikgriep zou krijgen, maar dat was met een avond en een nachtje achter de rug, dus konden we gelukkig toch op pad.
    Net frietjes wezen eten bij pa, teun en zijn pa en ma waren er ook, dus het was leuk, pa vind het volgens mij weer wel goed dat ma weer bijna naar huis komt, misschien mist hij haar wel, maar dat zeg je natuurlijk niet...
    Lekker k.. van die laptop, ze jatten ook niks wat je niet echt nodig hebt he?!
    Heb je iets van inbraakschade(of zijn ze met de sleutel binnen gekomen??) (slecht om dat te denken maar als er toch een nachtwacht is zou je denken dat die alles in de gaten houd,) of misschien deed hij net even een "dutje", maar goed, we gaan er maar vanuit dat dat niet zo is.

Ben tot en met woensdag vrij, lekker hoor, even prison break bij kijken, want jeroen loopt voor, heeft gewoon 5!!afleveringen gekeken, toen ik om half 9 naar bed ging! En sneeuw ruimen, van mij mag die sneeuw richting vancouver vertrekken, daar kunnen ze het beter gebruiken als wij.
    Sven kramer heeft de 5 km.gisteravond gewonnen, en hij was blij!!
    Ga nu kijken naar de 3km.dames.
    Weet ma al hoe laat de ongeveer thuis zou zijn van de week?

Nou, heel veel groetjes en plezierig nog even met elkaar,

Liefs caro en jeroen.

• 15 Februari 2010 - 10:24

Dennis:

Wederom vanuit een WIT Zeeland een berichtje vanuit uit het mooie pitoreske witte schreinskinders..... "wat zijn we het ineens eens met elkaar"

• 15 Februari 2010 - 11:02

Karin En Haar Gevolg:

van ut 't 'Kraayenist' we e vee efeest en
    vee a zope ma we leve nog dus we ge opruime. mijn zeeuw is niet zo goed maar je begrijpt het wel. het was een gaaf carnaval. druk vermoeiend maar heel gezellig. edwin was zondag als de stig van top gear verkleed. niemand wist wie hij was dus dat is super.
    leuk om van jullie te horen via de mail. waneer gaan nelly terug?
    groetjes aan pa en ma we hebben het eigenlijk te druk om ze veel te missen, maar dat komt nog wel als het hier wat rustiger is. er ligt hier inderdaat weer volop sneeuw dus edje zit weer thuis met 30 a 40 man personeel, niet meer leuk hoor. hopelijk kunnen we woensdag of donderdag weer gaan werken. heel veel groetjes aan iedereen dikke kus ka xxxxooooxxxx

• 15 Februari 2010 - 14:08

Vanavond carnavallen Dennis?

• 16 Februari 2010 - 11:05

Ineke Van Ruler:

Geniet van de tijd dat jullie familieleden er zijn. Leuk zo de bekende namen etc. te lezen. 't Is hier erg koud. Lachen want om extra warme voeten te krijgen en te houden draag ik heel veel de zwarte kousen die ik in BOtswana kocht. In de winkel op zondag toen Maaike vervangende kleren nodig had. En achteraf dus niet, omdat haar tas weer terug was. Ik kreeg van en collega nog zaadjes van een bijzondere plant. Ik was helaas te laat om ze nog met je ouders mee te geven.

• 18 Februari 2010 - 12:00

Niet Alleen Een Wit :

Zeeland, Ook een witte pagina...

• 20 Februari 2010 - 12:10

Het Is Wit En Staat :

Witte gij ut?!

• 20 Februari 2010 - 12:30

Dennis:

PBP ben jij dat.... ik ben het pad weer helemaal bijster

• 22 Februari 2010 - 12:02

Pb:

Nee dat is een btje een flauw grapje en niet eens volledig! Zal wel van Mieke wezen..die heeft ook niet echt gevoel voor humor... :)

• 24 Februari 2010 - 13:12

PbP je hebt Mail!

• 25 Februari 2010 - 08:19

Mieke:

Je kan van alles over mij zeggen, maar let op ik zal nooit de brabantse taal gebruiken...

• 26 Februari 2010 - 09:40

Johnny:

M'n broertje vertelde net over een kaartje Mieke die je naar Kyra hebt gestuurd :) Ze zitten nu in hun huisje voor een weekje!

• 27 Februari 2010 - 17:19

Kees En Nellie:

Hoi Rene Marije Ko en Conny,Hoe gaat het daar in het warme Botswana? Hier is het gelukkig niet meer zo koud,dat moest trouwens wel weer even wennen hoor.Ik ben nu alweer een poosje thuis maar denk nog wel geregeld aan de mooie vakantie,het was geweldig.Ook weer leuk om te kijken wat jullie gebouwt en verbouwt hebben een fijne keuken en een heerlijk zwembadje.Zijn jullie alweer op tour geweest of zitten jullie in de tuin? Veel liefs en groetjes van ons,Pa en Ma Axxx