Trip en werkzaamheden
15 Juli 2006 | Botswana, Maun
Hier weer een vers bericht van ons. Marije is deze week op CBR-trip geweest en heeft heel veel gezien en beleeft. Te veel om op te noemen, maar een korte samenvatting, we hopen dat het een beetje indruk geeft. We begonnen met het huis schoonmaken van een collega, omdat we geen onderdak kregen bij de clinic. Toen vonden we veel muizen keutels, 's avonds rond 20:00 wisten we precies waar die vandaan kwamen; 3 dikke grote muizen/ratten die veel lawaai maken in de kast en gewoon over de potten en pannen lopen. (lig je daar op je matje op de grond) We hebben er 1 gedood --> collega zei; dit zijn geen ratten maar hyena's!! De ratten hebben de hele week onze nacht rust verstoort, maar hebben niet aan mijn tenen geknabbelt. Verder moet ik zeggen dat de meeste clienten en hun familie veel indruk maken. Sommige clienten zijn zo ernstig beperkt dat ze niks kunnen zonder hulp, vaak is er dan familie om voor hun te zorgen. Stel je voor een man van 40 meerdere hersenbloedingen, geen spraak, verlamd en dan verzorgt worden door je moeder van 70. Deze man zag er uit als een jongen van 20, hij lag in een super schoon bed en had totaal geen wonden. Het klinkt misschien allemaal overdreven, maar als je dan bedenkt dat het water gekookt wordt op brandhout, ze misschien wel 15 minuten moeten lopen voor water te halen, alles met de hand wassen, geen electriciteit en er overal zand is--> dan is dat toch wel erg bewonderingswaardig.
A.s. maandag en dinsdag zijn we vrij i.v.m. President's day, dus dan krijgen jullie het vervolg van onze belevenissen.
Heel veel liefs en Groetjes Rene en Marije
p.s: Jacolien, Michel en Lisa, bedankt voor jullie bericht en veel sterkte de komende tijd
p.s: Renee v.d Hulle waar in Maun kom je terecht of ga je werken/ vakantie houden? Ons tiscali email adres bestaat niet meer, a.u.b mailen naar houtmar@hotmail.com of als je wilt ff bellen (vanuit Ned of als je in Botswana bent); 00267-71615853. We willen je best van het vliegveld ophalen en wat van Maun laten zien, maar misschien is dat allemaal al geregeld? Zie maar, we checken onze email maandag nog ff.
p.s: Quizvraag: Weten jullie wat erger is; overgewicht, kaalheid of een kletskous?!
15 Juli 2006 - 11:12
Pieter:
Hé Rene en Marije!
Klinkt allemaal weer indrukwekkend! Lekker gezellig s'nachts met die ratten! Hebben ze toch de onderbroek van René nog niet gevonden? ;)
Veel succes! betreffende de quizvraag; ik denk antwoord D -
15 Juli 2006 - 11:16
Kontiki...:
Zeg Dennis... Ik denk dat er iemand anders blij is met een fles Kontiki bij de achterdeur, want bij mij stond hij niet!!!! Maar toch bedankt?? -
15 Juli 2006 - 11:27
Dennis:
super gaaf verhaaltje van de week!! klinkt wel erg tof, vooral dat met die ratten/muizen lijkt mw wel leuk.... qua quiz.....er is geen antwoord D Pieter ik ga voor A -
15 Juli 2006 - 13:37
D:
D is een combinatie van allen...dus.. -
17 Juli 2006 - 00:30
Dennis:
Iemand anders..... ja dat snap ik..... jou nieuwe projektje....... -
17 Juli 2006 - 00:37
Dennis:
nu even iets meer serieus marije.... corneel gaat nu net als vroeger jou rené tot eind of half december weg naar dat apeland..... corneel ging gister als laatsta weg uit cafe bij mij, soort afscheidsborrel, en ik was best wel een beetje geemotioneerd daardoor, hij ook wel denk ik.... maar we hebben elkaar best wel effe goed vastgehouden en ik heb hem duidelijk verteld dat ik niks van hem wil horen, het zij een kaartje maar voor de rest niks van hem wil horen dan tot hij weer terug komt in december! was best wel serieus ieens. mieke, ik hou van je dus we kunnen diet makkelijk volhouden tot december!! maar toch..... dat afganistan, ik vind het niks. corneel veel succes en ook veel plezier en geluk op je missie!! en mieke, het komt allemaal goed! -
17 Juli 2006 - 00:37
18 Juli 2006 - 07:42
Mieke:
Dank je Dennis dat is erg lief van je! Ik heb net mn eerste nachtje alleen achter de rug en ik moet eerlijk zeggen ik heb heerlijk geslapen.......NOT! Wat een kl*te zooi zeg, maar ja ik heb hier verschillende crisisopvangteams dus het zal allemaal vast goed komen. Dikke kus -
18 Juli 2006 - 09:21
tuurlijk wel! -
19 Juli 2006 - 09:21
Karin:
Super al die muizen.
ik geloof het graag marije dat zulke patienten veel indruk maken op je. veel succes verder met al je werkjes. bij BBQ een af en toe. houden het redelijk vol hier met de hitte. edje is ook weer thuis goed aan gekomen en het was super gezellig samen met goof. hele mooie stad in oostduitsland waar hij was en mooie race. valentino rossi heeft eindelijk weer eens gewonnen. wel spannend hoor.
edje had wel een beetje au billen. maar gelukkig geen spierpijn ofongelukken. Gido buise was de volgende dag alweer aan het werk op de hoeve. caravan container alles staat er en hij begint gewoon weer van voor af aan. z'n hondjes hebben de brand niet overleefd, maar zelf is hij behoorlijk positief. er was echt niks meer over van z'n huis.
gr ka