Nieuws over werk en verblijf
15 Januari 2006 | Botswana, Maun
Echt super gaaf dat iedereen zo enthousiast op de site reageert. Onze eerste werkdag was warm, chaotisch en erg anders dan in Nederland. Ja, Loes ze hebben hier ook mensen met D.! Erg leuk, maar de taal is nog wel een probleem. Veel clienten zijn ook doof of slechthorend en ons gebaren taal in het swetsaans is helemaal nog niet op orde, maar we proberen. De mensen in Maun spreken veel Engels, maar met een behoorlijk accent en veel te snel dus eigenlijk verstaan we ze slecht of moeilijk.
We zijn nog een dag naar het Park hier vlak bij Maun geweest waar de dieren los lopen, maar toch afgeschermd (dus niet in hokken) en hebben toen zelfs Giraffes en bavianen gezien, echt super gaaf. Gisteren bleken er zelfs Kameleons (? geen leeuwensoort, maar die beesten die verkleuren naar hun omgeving!) in onze tuin te zitten. We kunnen onze draai al aardig vinden en koken iedere avond voor ons eigen potje: bruine bonen, met vlees, en wat groenten of rijst met kip en groenten. Afgelopen vrijdag zijn we naar de Griek geweest (ha, ha, die hebben ze hier niet, maar we zijn wel uit eten geweest) En hebben erg lekker gegeten, burger, friet, salade en ijs toe. Kortom het gaat goed!
Onze website is nu als het goed is aangepast, naar Botswana.
Een adres om ons post, brieven of pakketjes (liefst lekkere oploskoffie, verder is hier bijna alles te koop en misschien toch nog wel goedkoper dan in Nederland. Als we speciale wensen of produkten nodig hebben laten we dit wel weten)te sturen is:
Thuso Lutheran Rehabilitation Centre
Private bag 040
Maun
of
Marije Rene (adres van huisje/familie waar wij bij verblijven. We hebben wel een eigen huisje, maar geen prive postadres of telefoonnummer. Onderstaande adres zou moeten werken, net als bovenstaande).
P.o Box 21763
Boseja, Maun
In nood gevallen: tel: 00267-6800643
We proberen ieder weekend ff een berichtje te schrijven en onze mail te checken, zolang dit op het revalidatie centrum nog niet kan.
Veel liefs Rene en Marije
15 Januari 2006 - 11:59
Dennis:
Ik heb met veel plezier jullie bericht gelezen, klinkt allemaal erg leuk, en goed, en super!! hoop dat dat ook zo blijft gaan, maar dat zal wel lukken denk ik, tot jullie volgend berichtje, en veel succes en plezier verder! -
15 Januari 2006 - 12:29
Jose:
wauw dat klinkt goed allemaal, leuk dat jullie je al een beetje thuis voelen. probeer eens een zakje venco fruitmix voor die kameleon te houden: kan je lache": weet ie niet meer welke kleur ie moet worden... En als gebarentaal niet goed lukt, kun je altijd nog proberen er met pictionary te komen. maar jullie zijn creatief zat, dus dat lukt wel. hier niks bijzonders beleefd, dus ik hoop op spannende verhalen van jullie! heel veel succes en plezier natuurlijk! groetjes jose -
15 Januari 2006 - 13:01
Pa En Ma V.d. Kreeke:
Fijn weer wat van jullie te horen.We waren toch wel heel erg benieuwd hoe alles verloopt.Je hebben dus een huisje voor jezelf en dat douchen doen jullie dat echt in een tobbe? Hoe ver zitten jullie van het revalidatiecentrum, kunnen jullie dat lopen of fietsen (ha,ha). Zijn de wegen verhard of is het zand? Papa is op dit moment weer aan het werk. Nu kijken we naar het schaatsen Hamar in Noorwegen. Zaterdag ging de ijsmachine kapot, dus nu moeten de heren vandaag de 1500m.,5000m en de 10 km.rijden.Moeten je voor te mailen naar een internet café of zoiets of naar de stad Maun?
Als jullie willen bellen dan mag dat per collect call.
Liefs Pa en Ma. -
15 Januari 2006 - 14:32
Pa En Ma Allemekinders:
Hoi Rene en Marije,
Fijn dat jullie het goed maken en dat jullie er zin in hebben,Zo te horen hebben jullie al heel wat gezien van de omgeving.
veel sterkte met de taal en jullie werk,We zien al weer uit naar het volgende berichtje,veel groeten van Pa en Ma Allemekinders. -
16 Januari 2006 - 01:12
Robert En Charlotte:
Lieve Rene en Marije,
We lezen vanaf de andere kant van de wereld jullie berichtjes mee hoor! Wat spannend allemaal om te leven en onderdeel te zijn (worden) van een samenleving die zo verschilt van die van ons. De simpelste dingen zijn al zo anders. Gaaf hoor dat je ook al lekker weg bent geweest en giraffen hebt gezien. Maar goed, je kunt misschien beter eerst eens je eigen tuin gaan ontdekken! Heel veel succes met het werk. Die (gebaren)taal hebben jullie vast zo onder de knie!
Lekker genieten!!!
Groetjes uit Argentinië -
16 Januari 2006 - 10:28
Karin:
He hallo jullie daar ver weg in Botswana.
Zo te lezen gaat alles goed daar en hebben jullie het naar je zin. Kids zijn hier weer naar school en wij gaan weer ons gangetje. jullie dag routine ziet er waarschijnlijk heel anders uit. iets rustiger maar niet koeler, bij ons ongeveer 6 graden en s'nachts lichte nachtvorst. Nou ga zo de kids van school halen dus groetjes en tot je volgende mail.
Karin maar natuurlijk ook van Ed Tijn en Len
xxxxxxxx-jes en een dikke kroel van Len. -
17 Januari 2006 - 12:53
Caryn:
super dat jullie het zo goed maken! Klinkt allemaal zeer wild en woest. Bruine bonen bah! Maar als alles te krijgen is, zullen jullie die keus wel zelf gemaakt hebben.
Naomi was ontzettend blij met haar dagboekje, je had volkomen gelijk! Nu moeten jullie nog gebarentaal eigen maken, wat een mens toch niet allemaal moet doen! Leuk zoveel over jullie te horen, zo lijken jullie dichterbij dan eigenlijk is. Succes! -
17 Januari 2006 - 15:25
Jolanda:
Hallihallo!Geweldig toch om via internet jullie belevenissen te kunnen volgen.Ben heel benieuwd naar je werkzaamheden als ET daar in Botswana! Wel even wat anders dan hier in ons kikkerlandje door de regen en wind te lopen....
Zetten jullie trouwens ook nog foto's op de website? (Eerst nog maar verder inburgeren)
Veel plezier en geniet met volle teugen!
Groetjes Jo -
18 Januari 2006 - 15:57
Nicole:
hallo!!!!
lees jullie berichtje net!
super leuk al die beestjes die wij allen van animal planet kennen haha
en sommige mischien van de dierentuin!
ik vind het super leuk om jullie berichtjes te lezen, dus ik wacht op de volgende!
veel succes en tot het volgende bericht!
x nicole -
18 Januari 2006 - 17:56
Oom Piet En Tante Jo:
Wij vinden het leuk om op deze manier een beetje op de hoogte te blijven van jullie verblijf. Veel succes en tot mails. doei... -
19 Januari 2006 - 10:27
Daph:
Ik blijf het ontzettend gaaf vinden dat jullie dit hele avontuur zijn aangegaan! Nu onze trouwdatum nadert baal ik er wel van dat jullie er niet bij kunnen zijn maar zodra we onderweg naar Zuid Afrika over Botswana vliegen zullen we zeker zwaaien. En als peter volgende week de lithurgie in elkaar gaat draaien worden jullie achter het kopje collecte vermeld!Hier verder alles goed.
Zeker nog geen bibliotheek met roltrappen ontdekt....
Liefs,
Daph -
20 Januari 2006 - 15:12
Loes:
Super daar zo te horen. Hulp nodig bij de gebarentaal? We hebben hier wel wat lectuur voor je. Best bereid om het op te sturen! Maar Marije ons gezegde was toch altijd we kletsen (L) er wel een eind aan. dat kan je ook vast met gebaren. Het gaat jullie beide goed daar en veel succes. -
20 Januari 2006 - 17:41
Ineke Van Ruler:
Beste mensen,
Leuk van jullie te vernemen via dit medium. De wereld wordt steeds kleiner. Maar niet heus gezien de lange vliegreis die jullie maakten en mijn ervaring met de lange busreis gedurende de drie weken in Zuid-Amerika. Leuk ook wij in Goes eten bonen en rijst, maar dan met gehakt. Ik at deze combinatie vaak in de kinderdagverblijven in Zuid-Amerika. Juist deze dagen ben ik erg bezig met de reis van afgelopen september. Dit voor de 4 te houden presentaties. Joop helpt met de power point gelukkig en straks met de beamerbediening. Is het niet te warm aar bij jullie of ben je al wat gewend daar aan? Wij hebben het hier momenteel niet koud. Zeker op Visio is het lekker (te) warm. De verhuizing naar het Stationspark is definitief. Op 12 mei de verhuizing, 15 mei uitpakken. Open Huis is op 16 juni. Het lijkt me leuk. Dat is dan mijn 3e werkplek binnen Visio. Heel veel werkplezier en tot een volgende keer. -
21 Januari 2006 - 10:41
Arjan De Roo:
Hallo Marije en Rene.
Leuk zo'n site kunnen tenminste ons ook inleven hoe jullie daar leven. Is allemaal wel een grote uitdaging hoor, en ja de taal is meestal niet zo makkelijk maar ze zeggen het leert vlug, dus ik heb er alle vertrouwen in dat jullie straks een volle mond botswaans spreken. Hier gaat het allemaal zijn gangetje, tjoba hou me goed van de straat. Ik wens jullie alle goeds, en blijf jullie verhalen volgen.groetjes arjan