ff weg, relax en pasen - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu ff weg, relax en pasen - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

ff weg, relax en pasen

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

06 April 2009 | Botswana, Maun

Hallo Allemaal,

Weer ff een bericht... soms weet ik echt niet wat te schrijven om orgineel te zijn... maar onze dagelijkse dingen zijn soms ook interessant

Afgelopen week was niet zo heel druk.. een paar gasten die hier al vaker zijn geweest (bill, lorraine en Paul een Nederlander die een mobiele safari aan het opzetten is met een lokale goed gids, chauffeur) Het lijkt erop dat we in de toekomst graag samen willen werken met Paul, Arjan en David --> betrouwbare gasten en betaalbare safaries = erg leuk en geeft mogelijkheden voor de toekomst!! (beiderzijds natruulijk)

Op dinsdag 31 maart zijn we naar lake-Ngami geweest (alweer) maar dit x met z'n 2-en lekker prive, relax en prachtige vogels + natuur. Even een indruk van de vogels die we dan zien: pelikanen, flamingo's, allerlei soorten eenden, wadlopers en mooie seisjes/ spreeuwen/ mussen etc.

Toen hadden we de smaak te pakken en we weten ook wat er de komende weken in het boekingboek staat, dus we zijn donderdag en vrijdag naar Nxai- Pan geweest, kamperen--> mooi, gaaf en gezellig. Niet super veel dieren maar nog steeds erg bijzonder zo'n 4 uur rijden van je huis vandaan (we rijden altijd langzaam er is onderweg ook al veel te zien m.n. roofvogels etc. Op Nxai-Pan hebben we; zebra's, wildebeest, impala, springbok, leeuwen, jackel, olifanten en heel veel verschillende vogels gezien. Het was echt relax en de nieuwe w.c. en douche faciliteiten bij de campings zijn ook goed gekeurd en een hele verbetering met wat het was.

Gisteren, vandaag, morgen en overmorgen lijkt het nog niet zo druk, Maar vanaf vrijdag wordt het behoorlijk druk rond pasen... ongeveer 15 gasten voor 3 a 4 dagen.. prima natuurlijk maar wordt wel ff aanpoten!!

Hoe is het bij jullie daar... nog bijzondere nieuwtjes....???

p.s: Stefan van Sabben en Jeroen Antes nog gefeliciteerd met jullie verjaardagen
p.s: Tijn alvast van harte gefeliciteerd met je verjaardag---> zal misschien nog wel een kadootje opsturen (wel te laat dan maar dan kun je delen met je broer want die is ook binenkort jarig)
p.s: Is het nog gelukt met het lapje-speurtocht en m.n. om het geheim te houden voor Len..??
p.s: Al veel lammetjes en kalfjes bij de fam. Allemekinders---> succes met het vele werk en de drukte
p.s: Was de voorstelling in de kerk (Jezus christ super star, kwadendamme) mooi?
p.s: Jammer Madde dat je niet bent aangenomen, er komt vast wel iets "beters" op je pad.
P.s: Daphne en Joyce hoe is het met jullie hopenlijk gaat alles goed, veel succes!!

Zo dat is wel weer lang genoeg is nie, veel liefs, knuffels van ons

• 06 April 2009 - 11:16

Mieke:

Hey!

Klinkt goed allemaal.
    Hier laat het weer ook toe om weer eens lekker op de motor los te gaan!
    Dat heb ik dan gisteren ook gedaan samen met Tessa, Koen, Claudia, Perry en Teun.
    Was een leuk clubje en we zijn toch weer een beetje te snel gegaan, maar wel veel plezier!
    Verder gaat alles prima, heb vandaag weer ''eigen patienten'' dus de dag vliegt om!

Dikke kus

• 06 April 2009 - 13:54

Marije:

He, he,

eindelijk m'n nicht weer eens een keertje op de site--> juppie!! bedankt, zal je wel voorzichtig doen met het motorrijden... oooh zucht: ik krijg het toch niet kwijt dat "moeder en oppas" instinct voor m'n nicht (je)...!! Groetjes daar en kus

• 06 April 2009 - 14:36

Karin:

hoi hoi weer even een berichtje van mij en de fam. leuk van de tripjes die jullie maken, lekker even weg en lekker privee. gewoon blijven doen!!!! we zijn ons hier ook aan het opmaken voor het paas weekend ik moet 3 dagen achter elkaar werken. dus drukte in vlissingen. het weer werkt ook enorm mee, het is hier tussen de 13 en de 19 graden al meer dan 2 weken, dus de mensen hebben zin in zomer kleding. thuis gaat alles ook goed mijn atelier wordt geschilderd en wordt sport kamer, de tuin is weer super mooi en klaar voor de zomer. ik stuur nog even privee mail hoor. groetjes en veel liefs ka

• 06 April 2009 - 19:17

Caro:

Ha rene en marije,

Leuk weer wat van jullie te horen.
    Wij zijn vorige week nog naar burgers bush geweest was ook wel aardig, maar beesten in het echt zien is toch wel tig keer leuker, wel de lilac breasted roler, jawel ik ken hem nog gezien, die zat daar ook, mooitje hoor.
    Vandaag gewerkt, we komen weer in paassferen hoor.
    Heel de week werken, dus dat is lekker druk, en zaterdagavond een feestje van mariet, ik denk dat ik maar zal rijden, anders lig ik na 1 wijntje al onder tafel,das nie hoed!
    Eerste pasen bij pa en ma, en 2e pasen lunchen/brunchen bij jeroen zijn pa en ma, dus dat is gezellig.
    Dan ben ik de dinsdag daarna lekker vrij, ivm de veiling en aanvoer van verse handel, die komt pas na de middag, dus zijn we dicht, lekker hoor.
    Verder niet zoveel spannends te vertellen, dus wens jullie het beste.
    Is bill trouwens die ietwat stevige zuid afrikaan, die er toen ook was toen wij er waren en die altijd in hut 5(?) wilde logeren?

Nou, succes met alles en de groetjes,
    Liefs caro.

• 06 April 2009 - 19:22

Jose En Teun:

het is al lang kinderbedtijd maar die kleine man wil niet slapen, dus moet ie maar helpen typen. het is hier net vakantie. vanmiddag gewandeld, maar hij was al in slaap gevallen voordat we bij de schapen waren om ze te voeren. toen de box buiten gezet en heerlijk in het zonnetje met parasol en factor 30 buiten gespeeld in de box. zijn moeder flairs lezen, dus helemaal lekker. toen ook nog buiten gegeten, een super dagje. vanmorgen al bij caro op de koffie want ik stond om 9.15 bij het kruidvat voor pampers, maar dat ging pas om 11 uur open...
    gelukkig was er koffie in heinkenszand... verder niet zoveel nieuws hier. heel veel groetjes en veel succes met eieren zoeken... doei groetjes van han, jose en teun.

• 07 April 2009 - 18:58

Jose:

ha volgens mijn komen mijn smsjes niet aan. dus maar weer eens een berichtje van uit het langeweegje. alles prima hier, han is vergaderen voor de koninginnedag rommelmarkt en ik ben vanmiddag na het werk voor het eerst gaan fietsen met teun. helemaal naar kwadendamme en terug... ja ja een tijdrit is er niks bij. hij vond het erg leuk en ligt nu lekker te slapen. leuk dat jullie uitstapjes gemaakt hebben, je bent tenslotte niet voor niets in zo'n moooi land gaan wonen. nog leuke gasten gehad?? komen er wel eens bekende nederlanders? daan of katja schuurman ofzo?? zou wel grappig zijn. nou ik stop weer, en ga lekker douchen. doei jose

• 08 April 2009 - 17:53

Kees En Nellie:

Hallo Rene en Marije,Jullie krijgen het dus met pasen weer druk.Zijn dat stel uit baarland nog langs geweest?Ik denk dat ze nu wel weer thuis zijn.Heb vanmiddag weer opgepast bij Teun lekker even gewandeld voordien nog naar de bloemenhoek voor de versiering van de kerk met pasen.mooie kransen gemaakt met klimop.Hopelijk is het met pasen mooi weer dan kunnen we lekker buiten zitten.Hebben jullie de fotos'al gehad van jullie zelf?veel groetjes en liefs van pa en ma a.

• 08 April 2009 - 17:57

Kees En Nellie:

Ik ben nog wat vergeten natuurlijk.Hele fijne Paasdagen nog toegewenst van ons.we smssen nog wel.

• 10 April 2009 - 07:01

Rene En Marije:

Hallo Allemaal,

Ff kort gewoon om iedereen een hele fijne pasen toe te wensen. M'n beltegoed op de telefoon is niet meer zo hoog--> dus maar ff zo.
    Gaan jullie nog bijzondere dingen doen of bijzonder lekker eten?? Op internet zagen we het nieuwe ijs van de Hertog --> toffee o.i.d zag er wel erg lekker uit! Veel plezier en geniet van het mooie weer.

p.s: Jaaaah Mieke sukkels zijn we wel een beetje... iedereen vrij wij werken, maar ons personeel is er ook gewoon hoor (zij het met iet wat tegenzin)

p.s: Jose heb je nieuw telefoon nummer of zo, volgens mij kreeg ik gisteren een sms van mij aan jou terug gestuurd omdat nummer niet beschikbaar zou zijn of zo iets..??

• 11 April 2009 - 09:42

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Hallo Marije en René,
    Fijn om van jullie te horen via de telefoon. Hier gaat alles prima. Het is erg mooi weer. We drinken koffie en lunchen buiten in de serre. Alles ziet er overal fantastisch uit. De leiperen bloeien al en de peren van Ad beginnen ook al. In de tuin bloeien narcissen, helleborus, blauwe druifjes, kleine anemoontjes enz. Vanmiddag komt Merijn het gras van het lapje voor de 1e keer maaien. Alles netjes voor de Paas. Morgen komt Oom Arjaan meeëten, gezellig. Ik ga nu nog wat bakken voor bij de koffie. Kleine cakejes met een vulling van walnoten.
    Heel goede Paasdagen toegewenst, ondanks alle druktes.
    Dikke kus Pa en Ma.