up date......... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu up date......... - Reisverslag uit Maun, Botswana van renemarije - WaarBenJij.nu

up date.........

Door: renemarije

Blijf op de hoogte en volg

28 Maart 2009 | Botswana, Maun

Hallo

Hier weer eens een nieuw berichtje uit een warm maar aangenaam Botswana. Weet niet precies hoe lang ik kan blijven typen want het is bij ons 18:21 en de muggen vinden dit een goed tijdstip om te prikken. Vanaf morgen zijn onze en jullie tijd weer gelijk, begreep ik vandaag van Tante Marga.
Van het weekend is het niet zo druk al zijn er net nog "last-minute" gasten binnen gekomen en nu is het weer de vraag of Rene en ik wel uit eten kunnen voor vanavond, want wie let er dan op de gasten..??!
Begin van deze week was wel druk, maandag en dinsdagnacht alle hutten vol, dinner alles erop en eraan.. was gezelligen dan voel je je ook weer erg nuttig en "belangrijk" (zeker als de chef er niet is--> heeft familie problemen en overlegt dan met ons wanneer ze vrij kan zijn, werkt wel fijn maar komt natuurlijk niet altijd lekker uit).
Gisteren en vandaag zijn echte relax dagen geweest, het was overdag ook wer rond de 30 graden en dan doe je niet zo heel veel. We hebben heerlijk op ons terras gezeten, bakje koffie, boekje en een beetje vogels kijken. Vanmorgen zijn we ook nog een eindje met de auto weg geweest en hebben een paar mooie vogels gezien (bateleur arend, een gier en een sparrow hawk, havik achtige van ongeveer 25 cm groot, prachtig beestje om te zien!!)
Maandag gaan we waarschijnlijk nog een dag trip maken naar lake ngami om vogels te kijken, hier waren we al eerder geweest, maar altijd met anderen en dan kan je net niet de tijd nemen om te doen wat je zelf wil. We hopen eigenlijk dat onverwachte gasten geen roet in het eten gooien (das niet lekker roet in je eten en ook niet leuk als je plannetjes maakt voor kwaliteit prive tijd met elkaar!!, we zullen wel zien.
Wauw toch weer een heel lang verhaal, ga zo douchen en dan eten afhalen of ergens "snel" wat eten, hoop dat we ergens lekkere frietjes kunnen scoren.
Heel veel liefs en nog wat p.s jes....
p.s: Ik heb vorige week mijn braids uit m'n haar gehaalt met hulp van Rene
p.s: ben eergisteren bij de belgische buurvrouw geweest om m'n haar weer lekker kort te knippen
p.s: bevalt goed, 's ochtends ff haren nat maken, gel erin en klaar
p.s: Pieter heeft een sms gehad voor zijn verjaardag, maar weet niet of hij die ontvangen heeft...
p.s: Tante Marga heeft gebeld voor ontvangen pakketje, bedankt!
p.s: Dinsdag of woensdag kregen wij pakketje van Nellie en Jose--> lekkers en super leuke foto's, bedankt.
p.s: Missen jullie en lezen erg graag de reacties op de website en ook alle smsjes zijn erg welkom.. we schrijven niet altijd terug maar het wordt zeker wel gelezen en we genieten er enorm van, dus blijven communiceren s.v.p.
p.s: zou de Javaan uit Goes of de Griek ook in Botswana kunnen bezorgen... af en toe hebben we echt zin in afhaal ... maar we zullen het nog een tijdje zonder moeten stellen vrees ik.
p.s: het wordt nu echt donker, dus ga afsluiten
p.s: ik hoor dat Rene nog ff plankjes aan het zagen is voor op de tafeltjes buiten...die heeft zeker nog geen honger..??
Knuffels en kussen

• 28 Maart 2009 - 18:47

Caro:

Ha,

Dat klinkt goed allemaal.
    Kan het eens vragen bij de griek, maar ingeblikte suflaki is toch minder lekker denk ik.
    Vandaag bij de bloemist geweest, was lekker druk, maar geen chaos ofzo, dus lekker gewerkt.
    Net beef terijaki gegeten, erg lekker, biefstuk-reepjes, met champignon, tauge,rijst en een lekker sausje.
    straks is het nederland-schorland,voor de kwalificatie voor het wk 2010 in !! zuid-afrika.
    Verder niet zoveel te vertellen, mijn auto zit vol met buxus en vetplanten van ma, de buxus voor een collega, en de planten om in de winkel te verkopen, gisteravond nog even op wezen halen bij pa en ma, in het donker nog even bij elkaar gezocht.
    Nou, het beste, veel plezier bij het meer, en hopelijk met het etentje!

x caro.

• 29 Maart 2009 - 14:22

Kees En Nellie:

Hallo luitjes.Leuk een bericht van jullie,Hier is het ook lekker weer maar niet zo warm.Nog vogels wezen kijken??of toch weer gasten.Vandaag de klok weer vooruit ,korte dag hoor.Vanavond bij Jose en Han op de koffie inplaats van andersom.Marije,weet je al wat voor je verjaardag? het is nog wel vroeg maar als je het opstuurt is het er ook niet direkt.Ga nu maar stoppen veel groetjes en liefs van: Pa en Ma A.xxx

• 30 Maart 2009 - 16:01

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Hallo Marije en Rene,
    Even een kort berichtje. We gaan zo eten, gewoon aard.~verse worst en boontjes, dus niks grieks, een beetje vroeg want ik moet wedstrijd badminton spelen in Heinkenszand. Ze hebben net gebeld.
    Lekker je haar kort. Pa en ik worden morgen geknipt enz.
    Groetjes en liefs Pa en Ma.

• 30 Maart 2009 - 21:53

Bert En Madeleine:

Hallo Rene en Marije,

Jullie zitten in ieder geval voorlopig niet zonder werk begrijp ik wel! En heerlijk dat warme weer. Hier gaat het zo zachtjes aan ook beginnen met het mooie weer. Verder alles goed. Helaas niet aangenomen bij revalidatiecentrum. Had ik ook ergens wel verwacht, verpleegtechnische dingen zijn toch wel heel lang geleden dat ik die gehad heb. Dus op het gemakje verder zoeken. Er zal vast wel iets op m'n pad komen. Nog effe een tjoba- nieuwtje: het eerste is vorige week kampioen geworden. Leuk hé?
    groetjes, Madeleine

• 30 Maart 2009 - 21:54

Bert En Madeleine:

Oh ja, is pietje al terecht?

• 04 April 2009 - 13:03

Pa En Ma V.d. Kreeke:

Hallo Marije en René,
    Hier wordt hard gewerkt,niet door mij, maar door Pa en de kids.
    Karin moet werken.
    Ze brengen allerlei planten met de rijdende motormaaier met kar naar de nieuwe buren is de groenteboer. Tijn brengt net lekkere zelfgebakken wafels naar binnen voor bij de koffie. Deze zijn weer van de andere buren, aan het begin van het wegje. De kindervisite had een kastanjeboom vernield op ons lapje. Is nu betalld plus wafels, toch leuk.In onze keuken ruikt het ook lekker. Brood gebakken. Gisteren vers meel gekocht bij de molenaar in Wolfaartsdijk. Waldkorn en zeeuwse vlegel. Is
    goed gelukt. De
    waldkorn vannacht
    gebakken is om 7 uur in de morgen
    klaar ruikt erg lekker
    als je uit bed komt.
    Het is hier lekker weer, niet zo warm als gisteren, toen leek het al een beetje zomer. In m´n trui naar Karin gefietst. Weet je al iets leuks voor je verjaardag. Dan kunnen we dat nog opsturen. Ik ga ze roepen voor de koffie. Tijn en Pa zijn op het lapje om een soort speurtocht-vragenlijst voor Len z,n verjaardag te maken.
    Len mag dus niet kijken!!
    Groetjes en dikke kus
    Pa en Ma.